Спечелете курсове по английски език, енциклопедии и играчки от Britanica


Краен срок - 10 ноември 2019

Конкурс за детска рисунка Моето пътешествие около света

С темата на конкурса насърчаваме децата да бъдат любознателни и креативни, да опознават нашата планета и да вярват, че мечтите могат да ги отведат навсякъде!

Всички малчугани в 3-та и 4-та група в детската градна и в 1-ви и 2-ри клас в училище са добре дошли да се включат в конкурса, като нарисуват с много въображение своето голямо приключение около света. Вярваме, че впускайки се в него те ще научат интересни факти за Земята, за нейната природа, за континентите и техните обитатели, за хората, животните и растенията.

Нашата планета е многообразно и красиво място и всяко пътуване, дали реално или на крилете на въображението, ни учи и ни прави по-смели и знаещи! Надяваме се да запалим любопитството у децата, да ги вдъхновим да се грижат за природата и да ги превърнем в пътешественици по дух, за които няма граници.


Участие в конкурса

Децата, желаещи да участват, трябва да нарисуват себе си като пътешественици, намиращи се на тяхното мечтано място. Малките художници могат да изобразят интересните животни и хора, които биха срещнали там, да нарисуват като фон екзотични растения, красиви водопади, тайнствени джунгли, величествени планини или безкрайни пустини. Или пък да създадат само живописен пейзаж, характерен за дадена географска област. Нека си представят, че рисунката е най-хубавата снимка от тяхното пътешествие - тази, която биха показали на всички свои приятели!

Рисунката трябва да е на лист с формат А4 (29,7x21 см) или на стандартен лист от блок за рисуване (23x32 см). Няма ограничения относно материалите, инструментите и техниката на рисуване.

Всяка рисунка се оценява поотделно от жури. Обявяването на победителите е през месец декември 2019 г.

Наградите на победителите се изпращат по пощата или се връчват лично във филиала на BRITANICA, в който са предадени творбите. 20-те най-добри рисунки в двете възрастови категории участват във виртуална изложба.

Срок и изпращане на рисунките

Всяко дете участва в конкурса само с една рисунка, която можете:

• да изпратите по пощата на адрес: София 1000, ул. „Шести септември“ №7, ет. 1, за BRITANICA;
• да занесете на място в някой от филиалите на BRITANICA в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Рисунки се приемат от 10 септември до 10 ноември 2019 г. Творби, получени след крайната дата, не участват в конкурса.

Данни на детето

Нанесете в долния ляв ъгъл на гърба на рисунката, изписани с печатни букви или напечатани върху залепен лист с формат A6, следните данни:

• име на рисунката (континентът, страната или природната забележителност, която е нарисувана);
• трите имена на детето, пол;
• възраст (ден, месец, година на раждане);
• пълен адрес (град/село, квартал, улица №, блок, етаж, апартамент);
• телефон, e-mail и трите имена на родител/настойник;
• пълното име на детската градина/училище на детето, в коя група/клас е.

Родителят/настойникът изтегля попълва и подписва Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. Тя трябва да се залепи частично или да се прикачи с телбод към гърба на рисунката.

Рисунки с непълни данни и непридружени от декларация не могат да участват в конкурса!


ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара