Спечелете екшън камери, ваучери и календари в конкурса 'Моето семейство'


Краен срок - 31 март 2019

След големия успех на конкурса за любовен разказ, от който се роди сборникът „Лабиринт на любовта“ (издаден от списание „9 месеца“), оставаме верни на инициативата да подадем ръка на млади автори. Този път прожекторът е насочен към децата и вълшебството на тяхната душа.

През януари „9 месеца“ стартира Национален конкурс за детско творчество на тема „Моето семейство“. Безценното за всеки човек – семейството, ще бъде представено в рисунки, стихотворения и кратки разкази, сътворени от деца. Най-добрите творби ще бъдат издадени в луксозно издание през декември 2019 г.

ТЕМА НА КОНКУРСА: "Моето семейство|"

Чувствайте се свободни да развиете своето въображение върху белия лист или платно, като сами интерпретирате темата на конкурса.

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА?

Категория „Рисунка“: деца от 3 до 6 години.
Категория „Стихотворение“: деца от 7 до 10 години.
Категория „Кратък разказ“: деца от 11 до 14 години.

Задължително условие е творбите да НЕ са публикувани (включително в интернет) и да НЕ са предоставяни за печат. Всеки има право да заяви участие само в една от трите категории (рисунка, стихотворение или кратък разказ). Родителят/настойникът на кандидата трябва да изпрати творбата по два начина:

1. на имейл: moetosemeistvo@9meseca.bg, написана на компютър (за стихотворение и кратък разказ) и под формата на снимка (за рисунка);

2. на адрес: списание „9 месеца”, ул. „Позитано” №169, ет. 4, ап. 5, София 1309, за Конкурс „Моето семейство”, в два екземпляра (освен рисунките, които са в един оригинал), с приложена декларация (изтеглете я от тук).
ВАЖНО! Необходимо е творбите да бъдат изпратени и на имейл, и на адрес (и двете опции са задължителни, а не само една от тях).

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ИЗИСКВАНЕ!

*Да са посочени име, фамилия и възраст на автора на творбата.

*Да са посочени заглавията на творбите за категории: „Стихотворение“ и „Кратък разказ“ (необходимо е да бъдат различни от наименованието на конкурса – „Моето семейство“).

*МИНИМАЛЕН обем на разказите – 3000 знака.

*Рисунките трябва да бъдат с ВЕРТИКАЛЕН формат А4 и придружени с напечатани на отделен лист подробности за автора (име, фамилия и възраст на автора на творбата).

Всички получени произведения ще бъдат оценявани от специалисти в конкретните области. Съставът на журито включва:

    Васил Горанов, български художник, живописец. Голяма част от платната му са посветени на исторически събития. Картини на художника са собственост на редица колекционери както от България, така и от чужбина.
    Силвия Недкова, литературен журналист, автор на стихосбирката „Евангелие на тревата“.
    Йорданка Белева, български писател, носител на престижни национални награди за поезия и проза, доктор по библиотекознание. В началото на годината излезе най-новата ù книга с кратки разкази „Кедер”.

Всеки един автор на творба, включена в сборника, ще получи следните награди:

    ВАУЧЕР за книги на стойност 50 лв., предоставен от Ozone.bg.
    ЕКШЪН КАМЕРА, предоставена от Kassaba Systems.
    КАЛЕНДАР за 2020 г. с картини на Васил Горанов.

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара