Конкурс за илюстрация ИКАБОГ


Краен срок - 9 октомври 2020

Имате уникалния шанс рисунката на вашето дете да бъде част от новата книга на Дж. К. Роулинг „Икабог“!

За първи път на нашия сайт ще откриете приказката „Икабог“ на Дж. К. Роулинг, която поетапно ще публикуваме на български език в продължение на седем седмици. Каним всички деца да илюстрират оригиналната история от прочутата детска писателка!

Всеки делничен ден ще публикуваме на сайта ни нов фрагмент от приказката и съответните Теми за илюстрации (от понеделник до петък, от 18 август до 2 октомври).

Тридесет и четири илюстрации ще бъдат избрани като победители и включени в българското печатно издание на „Икабог“, което е планирано зa ноември 2020 г.

В България родителите и настойниците на деца на възраст от 7 до 13 г. вече могат да подадат заявка за участие, като Конкурсът ще продължи от 18 август до 9 октомври 2020 г., петък (18,00 ч. местно време).

Награди

Рисунките на победителите ще бъдат включени като илюстрации в българското издание на книгата на Дж. К. Роулинг „Икабог“. Щастливците ще получат екземпляр от издадената книга, както подаръчен ваучер на стойност 200 лв. за книги по избор от портфолиото на издателство „Егмонт“.
Как да участвам?

Участието в Конкурса е много просто – необходимо е само да следвате правилата, запознавайки се с Изискванията към илюстрациите и информацията на тази страница, и разбира се, да се насладите на онлайн прочита на приказката „Икабог“.

Илюстрациите трябва да бъдат нарисувани от деца на възраст от 7 г. до 13 г., включително (навършени към вторник, 18 август 2020 г.) и подадени за участие в Конкурса от техните родители или настойници. По-нататък в текста упоменаването на думите „участник“, „вие“ или „вашите“ касае родителите или настойниците, които подават заявки за участие в Конкурса.

Заявки за участие в Конкурса можете да подавате по всяко време от 18 август до 18,00 ч. на 9 октомври 2020 г., петък чрез публикувания малко по-горе формуляр.

Преди вашето дете да започне да рисува, молим да се запознате с Изискванията към илюстрациите. Молим ви да се уверите, че сте ги прочели внимателно, т. к. неправилно подадени заявки няма да бъдат разглеждани.

От падащото меню на формуляра изберете фрагментa, към който се отнася рисунката, както посочете съответната зададена Тема за илюстриране. Всеки делничен ден до 2 октомври 2020 г. (петък) тук ще бъдат публикувани нови глави от „Икабог“, а съответните Теми за илюстрации можете да видите тук.

Участието в Конкурса се осъществява единствено по начина, който е описан тук и в пълно съответствие с Общите условия на Конкурса. Публикуването на рисунки в социалните мрежи няма да бъде разглеждано като подаване на заявка за участие в Конкурса. Участието в Конкурса е безплатно.

Можете да участвате с рисунки, посветени на всички публикувани фрагменти, но с не повече от една рисунка към един фрагмент. Молим ви да имате предвид, че в книгата може да бъде поместена само една илюстрация от едно дете.

Не прегъвайте оригиналите на рисунката/рисунките на вашето дете и ги съхранявайте в надеждно и сухо място поне до 19 октомври 2020 г. – не по-късно от тази дата ще се свържем с всички участници, чиито рисунки са селектирани в Кратък списък от избрани творби.

Селектираните в този списък ще трябва в посочения срок да изпратят до адреса на нашето издателство оригинала на илюстрацията в състояние на пригодност за публикуване. Молим ви, запознайте се вниманително с Изискванията към илюстрациите. Ако не можете да предоставите илюстрацията в състояние, в което може да бъде включена в книгата, тя ще бъде изключена от Краткия списък.

Участниците, чиито илюстрации са включени в Краткия списък, ще бъде необходимо документално да декларират възрастта на детето, което е автор на рисунката (навършени години към вторник, 18 август 2020 г.), както да предоставят необходимите права за използване на илюстрацията в книжното издание и за рекламни цели. За повече информация молим да се запознаете с Общите условия на Конкурса. Ако илюстрацията, включена в Краткия списък с предварително селектирани творби, не бъде избрана сред победителите, то не е необходимо да бъдат предоставяни съответните права за публикуване. От наша страна ще бъдат положени необходимите усилия оригиналите на тези илюстрации да бъдат върнати на съответните участници.

Всички рисунки ще бъдат разглеждани от жури, в чийто състав са водещите редактори и дизайнери на издателство „Егмонт“.

Журито ще оценява творбите по следните критерии и предвид възрастта на детето: креативност, композиция, използване на цветове, съответствие с текста на приказката „Икабог“, майсторство на изпълнение и пригодност за публикуване в печатното книжно издание. Дж. К. Роулинг не е член на журито на Конкурса.

Ако използвате хаштага #Икабог или ни отбележите с @egmontbulgaria в публикация, рисунката ви може да се появи на официалните страници на издателство „Егмонт“.

Когато подавате своята заявка за участие в Конкурса вие се съгласявате с Общите условия на Конкурса, Информация за защита на личните данни, Информация за потребителя на уебстраницата.

Ако имате други въпроси, молим ви внимателно прочетете страницата FAQs (Често задавани въпроси).

Теми за илюстрациите

Темите за илюстрациите към отделните фрагменти от приказката „Икабог“ са поместени в таблица на отделна страница, която можете да видите тук.
Изисквания към илюстрациите

Заявки за участие в Конкурса ще бъдат приемани, само ако съответстват на Изискванията към илюстрациите.

Заявката ще се счита за недействителна, ако в нея е налице едно от следните отклонения от Изискванията към илюстрациите:

    Илюстрацията трябва да бъде създадена върху бял лист хартия (хартия без линии или други декоративни елементи).
    Илюстрацията трябва да бъде създадена върху лист хартия във формат А4 (210 мм х 297 мм).
    Илюстрацията трябва да заема максимално пространство от листа хартия. Молим ви да не помествате малка илюстрация в центъра на листа.
    Илюстрациите трябва да бъдат цветни, а не черно-бели.
    Илюстрациите трябва да бъдат нарисувани и оцветени на ръка. Няма да бъдат приемани илюстрации, създадени с използването на компютър или друга дигитална техника/технология.
    За постигането на добри резултати препоръчваме използването на бои, пастели, цветни моливи. Избягвайте употребата на леки, неконтрастни материали за рисуване.
    Не използвайте флуоресцентни или метализирани бои, които не могат да бъдат възпроизведени при печат.
    Всички илюстрации трябва да бъдат двуизмерни, без 3D елементи, обемни колажи, други подобни техники.
    Не използвайте като декорация пайети, фолио или други декоративни елементи.
    Илюстрациите не трябва да съдържат никаква лична информация. Молим ви да не изписвате името, възрастта, населеното място, или включвате подпис на автора.
    Илюстрациите не трябва да съдържат фотографии - нито самостоятелно, нито като част от колаж.
    Илюстрациите трябва точно да съответстват на Теми за илюстрациите и съдържанието на „Икабог“. Те не трябва предварително или нелогично да разкриват сюжета, включително на последващи глави от произведението.
    Илюстрациите за Конкурса трябва да бъдат изпратени по електронен път, в дигитален формат като файл JPG или PNG, в размер до 10 MB, като могат да бъдат сканирани или фотографирани. Молим ви преди да подадете файла да се уверите, че отсъстват сериозни дефекти върху възпроизведеното изображение като сенки, отражения, други.
    Илюстрациите-победители подлежат на редакция, оразмеряване, ретуширане, друга обработка от екипа на издателството, необходима за предпечатната подготовка на българското издание на „Икабог“.

Следвайте Изискванията към илюстрациите, както съответните Теми за илюстрациите, публикувани на уебстраницата на Конкурса, за да участвате в него. Участниците, които подават заявка, е необходимо да посочат името си, електронна поща, името на детето (автор на илюстрацията), възрастта му към момента на приема на заявки, а също да посочат фрагмента от „Икабог“, към който се отнася заявката. Независимо от избрания фрагмент, всяка заявка трябва да съответства на изискванията и техническите характеристики, подробни описани на страницата на Конкурса и в Изискванията към илюстрациите. Решението за съответствие с посочените Изисквания се взима изключително от Организатора

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара