Покажи ни хавлия, за да... ти дадем награда

Краен срок - 24 май 2012

Участвай в КОНКУРСА

Ако 24-ти май е официален национален празник, то 25-ти май е много специален ден за една определена група хора - тези, които са се докоснали до неподражаемото чувство за хумор и ирония на Дъглас Адамс. На тази дата хора по целия свят отбелязват "Деня на хавлията".

Иначе профанното текстилно изделие има голямо значение за оцеляването на доста редкия вид хора - галактическите стопаджии, за които разстоянието от Джаглан Бета до Сантрагинус 5 е нищожно като това между София и Тетевен.

За хавлията в Пътеводителя е написано, че "...На първо място тя е много ценна в чисто практическо отношение – можеш да се загърнеш с нея, за да се топлиш, докато подскачаш по мразовитите луни на Джаглан Бета; можеш да легнеш върху нея на плажа, покрит с жарък мраморен пясък, и да дишаш опияняващия морски въздух на Сантрагинус V;...Но преди всичко, тя е изключително ценна в психологическо отношение. Кой знае защо, ако един страг (страг = нестопаджия) открие, че стопаджията носи хавлията със себе си, автоматично стига до заключението, че си има и четка за зъби, кърпа за лице, сапун, кутия с бисквити, манерка, компас, карта, кълбо, капан, спрей против комари, екипировка за дъждовно време, космическо облекло и т. н., и т. н… "

"Хей, сас ли го онзи хупи Дъглас Адамс? Те това се казва фруд – наистина знае де му е хавлията."

Ако си фруд, ако винаги имаш подръка хавлия и ако обичаш великия Дъглас Адамс, то тогава конкурсът на Азчета е само за теб:

Снимай се с любимата си хавлия, до 24 май 2012 г. я качи в специалното приложение във Facebook и навий приятелите си да я харесат или да коментират под нея. Снимките, събрали най-голям общ брой коментари и харесвания, ще спечелят награди от нашите партньори за играта: "Пътеводител на галактическия стопаджия: и "И още нещо..." (официално продължение на Пътеводителя, написано от Оуън Колфър) от издателство "БАРД" и "Дърк Джентли - Холистична детективска агенция" от "Дамян Яков".

Post a Comment

По-нова По-стара