Конкурс за минипачуърк

Коутс България ще подкрепи първия по рода си конкурс за минипачуърк в България, който ще се проведе на три етапа и ще продължи до 31.01.2012 г.

Наградите на Коутс България за най-добрите участници в конкурса са комплекти от пачуърк десени на едни от най-известните съвременни дизайнери, които творят за колекции Роуан (Rowan) и Фрий Спирит (Free Spirit):

Комплект 1 - Кейф Фасет /Kaffe Fassett от колекция Роуан
Комплект 2 - Тина Гивънс / Tina Givens от колекция Фрий Спирит
Комплект 3 - Джоел Дюбери / Joel Dewberry от колекция Фрий Спирит

Към всеки комплект платове ще предоставим и специални книжки с дизайни за пачуърк и бродерия.

Условия за участие в конкурса:

1. Максимален размер на творбите: 20х30см, допустимо отклонение в едната посока до + 5 см.

2. Няма ограничения в използваните техники.

3. Максимален брой творби за един участник - осем.

4. Първи етап на конкурса до 03.12.2011г.: Всеки участник изпраща снимка на произведенията си на адрес axioma@primasoft.bg. Снимките трябва да бъдат придружени с наименование на произведението, размер и име на автора. Също така, ако желаете, може да изпращате описание на техниките, какво ви е вдъхновило или друга информация. Снимките ще бъдат публикувани във facebook - "Да си направим пачуърк". Всеки посетител на страницата може да "харесва" своите фаворити. Събралите най-много гласове ежемесечно ще получават награди - патове за пачуърк от нашите спонсори Teaket Quilt Shop, Коутс България, платове Мартинов.

5. Втори етап на конкурса: Желаещите да участват за голямата награда - компютърна шевна машина Bernette 25, трябва да изпратят или донесат произведенията си на адрес 1504 София, ул. Силистра № 6, магазин/офис 2 до 15.12.2011г. Организаторите на конкурса ще подредят изложба, а петчленно жури ще определи победителят. В журито ще участват представител на списание Бела (медиен партньор на конкурса), представител на организатора на конкурса Аксиома М, представител на Бернина, представител на Коутс България и представител на Пачуърк БГ.

6.Трети етап на конкурса: Изложбата на произведенията на участниците ще може да се посещава от всеки желаещ през работните дни и в събота до 31.01.2012г. Всеки посетител ще определя своя фаворит, като гласува с пускане на листче в нашето "гърне". Получилият най-много гласове ще отнесе наградата на публиката - шевна машина TOYOTA Quiltmaster. Наградата ще бъде връчена от изпълнителния директор на TOYOTA шевни машини за Европа г-н Ямада в началото на февруари 2012г.

7. Най-добрите произведения ще бъдат предложени за участие в международни конкурси и изложби за мини произведения и ще бъдат публикувани на страниците на списание Бела.

Участвайте

Краен срок - 3 декември

Post a Comment

По-нова По-стара