Конкурс за фото-хайга " Сезони "

Сезоните идват и си отиват, оставяйки след себе си спомени, снимки и думи - частици, които ни карат да се усмихваме, или ни лнатъжават. Опитайте се да ги уловите в снимка, после прибавете към снимката тристишие и ето че на бял свят вече се е появила хайга. Аранжирането на хайку с рисунка, известно като хайга, датира още от преди 400 години. Думата хайга в буквален превод означава „хайку рисунка”: „хай” – от хайку и „га” – картина. В традиционния вариант на хайга авторът на хайку добавя своя рисунка към текста, с навлизането на високите технологии, все повече творци заменят рисунките с фотографии.

Фотографско Общество - Варна Ви кани на първия в страната ни конкурс за фото-хайга. Предайте специфичния дух на годишните сезони с помощта на фотографията и хайку. Очакваме творбите на всички фотографи, изкушени от словото, както и на всички пишещи, изкушени от фотографията.

Условия за участие:

Всеки участник има право да изпрати до четири непубликувани фото-хайги, отразяващи четирите годишни сезона, или само един от тях по свой избор. За участие се приемат и съвместни творби на двама автори.
Изисквания към фотографиите:
- файловете да са във формат jpeg;
- големина - не по-малки от 3000 pix по дългата страна и размер на файла до 5 mb.
- Текстовете могат да бъдат както класически хайку, така и свободни тристишия; задължително условие е да са вместени вътре във фотографията.
- Начинът и мястото на разполагане на текста, а така също шрифтът и големината му са по преценка на автора.

Своите фото-хайги можете да изпращате от 1 ноември до 15 декември чрез формата за участие на адрес: http://sezoni.psv.bg/

Награди:

Първа, втора и трета награди ще бъдат присъждани за всеки един от сезоните, както следва:
Първа и втора награди - творба от проекта " Оризови полета " и почетна грамота.
Трета награда - почетна грамота.

Финалната селекция от всички номинирани творби ще бъде презентирана на фотографски и хайку форуми и събития в страната.

Жури в състав Илиана Илиева, Детелина Тихолова, Владислав Христов и Пламен Михайлов ще обяви победителите на 20 декември 2011 г.

Участвайте

Краен срок - 15 декември

Post a Comment

По-нова По-стара