Конкурси - седмица 16

Тази седмица като пролетен дъжд ни заляха много конкурси. И понеже си поръчахме бебешки и детски, те преобладават, така че можете да зарадвате вашите малки слънца с доста конкурси.

Бебешки конкурси

Конкурса към кампанията "1 опаковка = 1 ваксина"
Персонализирай клипа с твоите снимки и тези на товето мъниче и помогни да разпространим посланието на песента за живота по целия свят! Изпрати го до възможно най-много хора и ги накарай да гласуват за теб, за да можем да дадем на бебетата по света правото да се родят здрави!
Краен срок - 30 май
Линк

Конкурс "Мама и бебе"
Снимката на мама и бебе е толкова прекрасна и мила. От нея струи обич и нежност. Изпратете и вашите снимки с малкото ви бебче и очаквайте награди от салон IVA TODOROVA.
Краен срок - 30 април
Линк

"Моята усмивка сладка дарява щастие на мама и на татко"
Усмивката на любимото дете е толкова сладка. Покажете на всички усмивката на вашето бебе и може да получите награда.
Краен срок - 31 май
Линк

Бебешка музика
Кратка онлайн томбола, която ви дава възможност да спечелите едномесечен абонамент за вас и вашето бебе за "Бебешка музика". Само за София.
Линк

Конкурс за най-забавна детска снимка
В конкурса могат да участват всички на възраст до 18 години. Във фотосите трябва да бъдат запечатани забавни моменти от живота на малчуганите. Снимките се изпращат заедно с трите имена на детето, датата на раждане, адреса и телефон за връзка. Може да се участва най-много с 3 снимки.
Краен срок - 28 май
Линк

Детски конкурси

Наука за деца: астрономия
Можете да участвате в конкурса като опишете някоя планета, например колко е по-голяма или по-малка от Земята, има ли спътници... и т. н. и като я нарисувате.
Изберете любимата си планета, тази, която ви е най-интересна и тази, за която мислите, че за другите посетители ще бъде интересно и полезно да научат нещо.
Краен срок - 20 май
Линк

Национален конкурс за дете-автор на приказка
Най-малкия автор на приказка търсят организаторите на инициативата „Приказен празник с Pom-Bar".
Събитието започва на 20 април в цялата страна. Две са основните дейности, включени в него - конкурс за писане на приказка с главен герой мечето Pom-Bar и кампания за даряване на детски книги.
Краен срок - 30 април
Линк

Kонкурс за рисунка "Във вълшебния свят на Чипике"
Една нова книга ви кани да развихрите своето въображение! Потопете се във вълшебния свят на джуджето-великан Чипике и нарисувайте това, което си представяте…
Вашата илюстрация може да ви донесе слава и награда!
Краен срок - 20 май
Линк

"Нарисувай ми картина с плодове и зеленчуци"
В конкурса могат да участват само ученици, които се обучават по проекта PRO GREEN в изброените в сайта училища.
Направете картина, фигура или скулптура съставена само от плодове и зеленчуци и участвайте.
Краен срок - 30 април
Линк

Конкурс на тема "Само децата знаят какво търсят"
В конкурса могат да участват ученици от І до VІІ клас, разделени в две възрастови групи: І - ІV клас и V - VІІ клас. Конкурсът има художествена и литературна част.
Краен срок - 30 април
Линк

Конкурс за млади творци "Растения и животни - богатство на Природен парк "Сините камъни"
Конкурсът ще се проведе в няколко категории:
Рисунка и картичка - възрастова група – 7-13г., 14 -18г.
Литературно произведение – есе, стихотворение, разказ - възрастова група – 7 -13г., 14 – 18г.
Авторски снимки - възрастова група – 7 -13г., 14 – 18г.
Информационни технологии – презентация, проект за информационни материали - възрастова група – 13 – 18г.
Краен срок - 30 април
Линк

Конкурс на тема: "Билки за красота и здраве"
В конкурса имат право да участват всички деца и младежи от област Русе, Разград и Силистра на възраст между 7 и 14 години.
Творбите трябва да представят колаж от фотография или рисунка на билка и оригинална рецепта за нейното използване.
Краен срок - 30 май
Линк

Женски конкурси

"Дневникът на моето сърце"
Разкажете на децата си какво, като родители, ви е развълнувало, защо пазите онова тъничко кичурче косица, от кога е пожълтялото, хербаризирано цвете и защо ви е толкова мило, кога сте плакали под тежестта на титлата "родител", кога сте се радвали, измъчвали, очаквали.
Краен срок - 31 май
Линк

Спечелете с "Последната песен"
Отговорете на въпроса и спечелете: Коя от екранизациите по романи на Никълъс Спаркс (сред тях са "Тетратката", "Писмо в бутилка", "Нощи в Роданте" и "С дъх на канела") ви харесва най-много и защо?
Краен срок - 2 май
Линк

Приятел в нужда се познава
Едно от най-големите богатства за всеки човек са неговите приятели. Щастлив е този, който може да се похвали с истински приятели, които са неотлъчно до него както в радостни, така и в трудни моменти.
Напишете есе на тема "Приятел в нужда се познава", към което може да приложите и снимка.
Краен срок - 10 юни
Линк

Сподели мнение
Споделете откровено вашите впечатления и мнение за мебели Явор и за всичко, което Ви е харесало и за всичко, което не Ви е харесало в нашата работа.
Един от Вас, който сподели мнението си за тяхната работа, независимо колко критично е то, ще спечели готварска печка.
Линк


Предизвикателство Буболечки
Направете картичка или друг ръчно направен проект с някоя сладка буболеца на нея - било калинка, пеперуда, пчела, водно конче или каквото и да било друго.
Краен срок - 5 май
Линк

Фото конкурси

Конкурс за участие във фото-изложба "България-Тайван: пътуване с птиците"
Снимките трябва да попадат в една от следните две категории:
1. Удивителните птици: Приемат се снимки на всички диви птици, срещащи с в България, но особено внимание ще бъде отделено на следните видове:
• Видове, които се срещат както в България, така и в Тайван и близкородствени видове като например пчелояд, качулат синигер, воден бик, фазан, червена чапла, авлига, кукувица, сврака и др.
• Видове, които са характерни за България и Балканския полуостров: къдроглав пеликан, жалобен синигер, малък корморан, полубеловрата мухоловка и др.
2. SOS – загиват птици: Значими природозащитни проблеми, които засягат птиците и техните местообитания.
Краен срок - 15 юли
Линк

Конкурс за фотография на тема: "Университетът на фокус"
В конкурса могат да участват всички студенти, преподаватели и служители с влечение към фотографията, които виждат Университета през визьора на фотоапарата и намират в него старото, новото и това, което е невиждано за очите в ежедневието ни.
Краен срок - 20 май
Линк

Фотографски конкурс на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа
Tемата е за значимостта на толерантността и недискриминацията на расова, етническа, културна, езикова или религиозна основа.
Конкурсът е отворен за професионални фотографи и за любители, които живеят или работят в една някоя от страните - участнички в OSCE. Всеки желаещ може да участва с не повече от 5 фотографии.
Краен срок - 10 май
Линк

Фотоконкурс на пархийския манастир "Св.св. Константин и Елена"
Фотоконкурсът е в 3 раздела:
1. Моето кръщение / Кръщението на детето ми
2. Моята венчавка
3. Храмът - място за общуването ми с Бога
Начало на приемане на снимките: 2 май - 5 Неделя след Пасха - на Самарянката.
Краен срок - 14 септември
Линк

Литературни конкурси

Мелнишки вечери на поезията
Конкурсът е явен, на свободна тема. Всеки автор може да участва с не повече от пет непубликувани стихотворения или десет хайку в два екземпляра и приложени лични данни /трите имена, адрес, телефон за връзка и електронен адрес/.
Краен срок - 30 май
Линк

Конкурса "Още стихове за вечните неща"
Стихотворенията, с които можете да участвате в конкурса, трябва да са до три на брой. Няма ограничения в тематиката. Творбите трябва да са написани на кирилица, желателно е да не са публикувани.
Краен срок - 30 септември
Линк

Поетичен конкурс "Зрящи сърца"
Програма "Христо Ботев" на БНР обявява поетичен конкурс "Зрящи сърца" за хора с увредено зрение. Желаещите да участват трябва да изпратят до 3 свои стихотворения на свободна тема.
Краен срок - 30 май
Линк

Други конкурси

Включи се в абитуриентската надпревара сега!
Как? Открий отговора на нашия въпрос в списанието и играй за страхотни награди!
Краен срок - 10 май
Линк

Томбола: Последната песен
Искате ли да сте сред първите, които ще бъдат докоснати от красивата история? Отговорете правилно на въпроса и може да спечелите покана за двама за Галапремиерата на "Последната песен" на 4 май в Синема Сити в Мол СОФИЯ.
Краен срок - 2 май
Линк

Бъди звезда на бала
Ако тази година си абитуриентка и искаш именно Орлин да бъде кавалер в нощта на бала, изпрати неустоимата си покана към него.
Орлин ще прочете всички послания и ще избере само едно, за да направи авторката му истинска звезда на бала с БГ Радио! Не забравяй да ни изпратиш и своя снимка, телефон, адрес и датата, на която е твоят бал и слушай БГ Радио за още изненади!
Краен срок - 15 май
Линк

Спечели с видеоклип
Заснеми видео през твоя телефон - филмчето трябва да е до 5 минути. Изискванията са също прости - трябва да е оригинално и да има идея. Колкото по як сценарий - толкова по-голям шанс за теб!
Краен срок - 25 юни
Линк

Месечна онлайн томбола на "Къде кълве"
За да участвате в месечната онлайн томбола на вестник "Къде Кълве" е нужно само да отговорите вярно на зададения по-долу въпрос.
Линк

Спечели билет за AC/DC
Стани фен на Mp3.bg във facebook и участвай в томбола за 2 билета за концерта на AC/DC и други награди. Това е всичко - толкова е просто. Всички фенове на фен страницата на сайта Mp3.bg във facebook към 9-ти май 2010 г. автоматично участват в томболата, така че ако още не си сред нашите последователи, може би няма да е зле да се присъединиш, защото това може да е първата ни награда там, но ти грантираме, че далеч няма да е последната.(ако знаеше само какво ти готвим за Sofia Rocks)
Краен срок - 10 май
Линк

Дормео в Биг Брадър Фемили
Гледаш ли внимателно БИГ БРАДЪР ФЕМИЛИ? Отговори на въпрос и попълни формата по-долу и участваш в томболата за голямата награда почивка в Коста Брава.
Краен срок - 16 май
Линк

Томбола за бала
Само трябва да се регистрирате на Web страницата и ще участвате за един от промоционалните пакети (луксозен автомобил за деня на Вашия абитуриентски бал плюс момиче или момче по избор от нашите каталози) и то напълно безплатно.
Участниците трябва да са абитуриенти през 2010г.(при печалба ще се изисква лична карта).
Краен срок - 30 април
Линк

Най–популярната дестинация с Алматур
Участвайте в играта на IDI.BG и Алматур и спечелете едноседмична екскурзия до дестинацията победител! Играта е под формата на състезание между девет слънчеви дестинации. Публикувайте материали (блогове, албуми и видео) за предпочитаната от вас дестинация и може скоро да я посетите.
Краен срок - 30 юни
Линк

Конкурс за Екочовече
Целта на конкурса е по един нестандартен и приятен начин да бъдат въвлечени в темата за разделното събиране и останалите деца и с общи усилия да изработят екологичния символ на училището.
Как ще изглежда то – зависи изцяло от фантазията ви!
Краен срок - 7 май
Линк

Бедността в Европа - можеш ли да я покажеш
Шейсет секунди не е много дълъг период, но ако искате да разкажете добра история за това време, можете да участвате в Инициатива на Европейската народна партия в Комитета на регионите. За поредна година се прави конкурс за 60 секундно видео, чието мото е "Бедността в Европа - можеш ли да я покажеш?".
Краен срок - 15 юли
Линк

Конкурс за рисунка "Кюстендил - вчера, днес и утре"
Конкурсът е организиран МИКЦ-Кюстендил. Възможност за участие в него имат младежи от 14 до 35 години.
Краен срок - 12 май
Линк

Kонкурс на тема "Испания в моите очи"
Конкурс за презентации на тема "Испания в моите очи" ще започва Европейският клуб към ПМГ-Кюстендил. В него могат да участват ученици от девети до дванадесети клас, които изучават испански език. Презентацията трябва да бъде или на български или на испански.
Краен срок - 10 май
Линк

Конкурс за юбилея на Adobe Photoshop
Най-известната програма за обработка на растерна графика навършва 20 години. По случай юбилея се организира конкурс под надслов "Защо Adobe Photoshop?".

За да участие в него, трябва само да се отговори на четири въпроса:
Откога използвате професионално Adobe Photoshop? Как промени работата ви Adobe Photoshop? Какво е за вас Adobe Photoshop? и Как накратко бихте описали Adobe Photoshop?
Краен срок - 31 май
Линк

Играй с BULSATCOM
Отговори на един въпрос за филм, излъчван по HBO и спечели.
Краен срок - 30 април
Линк

Студентски конкурс за архитектурен проект
THEHOME.eu и studio DESET обявяват архитектурен конкурс. В конкурса могат да участват студенти, дипломанти или наскоро завършили архитекти.
Краен срок - 10 май
Линк

Post a Comment

По-нова По-стара