Конкурси - седмица 15

Изненадващо тази седмица няма нови бебешки конкурси. Така, че чакаме скоро сайтовете и списанията, ориентирани към малчовците да наваксат скоро. Затова пък има достатъчно конкурси за другите вързасти.

Детски конкурси

Фото-загадка от Аз-детето
Време е за новата фото загадка. Трябва да познаете какво има на снимката. Изглежда ви простичко?! Но може би не е. Опитайте!
Линк

Национален конкурс за деца и юноши "Изкуството против дрогата - Варна 2010"
Конкурсът е за ученици, разделени в две възрастови групи: от 7 до 14 години, от 15 до 19 години. За участие в конкурса се приемат само творби, свързани с темата на конкурса. Творбите могат да са изпълнени в живописна, графична или смесена техника или да са пластики.
Краен срок - 10 юли
Линк

Международен конкурс за есе за деца и младежи
Темата на есето е "Моята роля в създаването на мирен свят". Участниците следва да са на възраст до 14 години (категория деца) или 15-25 години (категория младежи).
Есетата трябва да са с обем до 800 думи на английски, френски и немски и до 1600 знака на японски. Есетата могат да се изпращат по имейл или по пощата. Текстовете трябва да са авторски и непубликувани до този момент.
Краен срок - 30 юни
Линк

Конкурс за детско творчество
Посолството на САЩ в София и Американският център в Столична библиотека обявяват конкурс за детско творчество на тема "България и САЩ - едно ново партньорство" по случай Деня на независимостта на САЩ 4 юли.
Краен срок - 31 май
Линк

Международен конкурс за детска рисунка "Не! на цигарите"- 2010 г.
В конкурса, с една или повече рисунки по темата, могат да участват деца от цялата страна. Възраст на участниците - от 5 до 11 години.
Краен срок - 12 май
Линк

Фотоконкурс за деца и ученици "Пролет в Сливенския балкан"
Във Фотографския конкурс могат да вземат участие младежи до 18 години. Фотографският конкурс е организиран от ОБЩИНА СЛИВЕН в рамките на проект "Чехия и България - природни богатства и общо културно наследство".
Краен срок - 21 май
Линк

Детски конкурс за поезия
Вестник "Уикенд" дава възможност за поетична изява и на малките си читатели. Малките поети могат да изпращат стиховете си, придружени със снимка и кратка информация за класа и училището на адрес София 1712, п.к. 61, в. "Уикенд" или на e-mail: end@abv.bg за Детския конкурс за поезия.

Женски конкурси

Раздвижи се
Регистрирай се и качи лична снимка с най-хубавата си прическа. Нека да видим колко можеш да увеличиш обема! ...след това, направи така, че да те забележат
Убеди всеки да гласува за теб! Събери толкова гласове, колкото успееш, и всяка седмица можеш да спечелиш iPod Nano или на края на конкурса - Fiat 500.
Краен срок - 16 май
Линк

Playboy търси своето момиче на годината
Седмият конкурс за красота на Playboy се задава като еротично цунами и списанието кани всички красиви момичета, които са навършили 18 години, да се запишат за участие в него. За целта е достатъчно да изпратят мейл със свои снимки по бански или по бельо, да се запишат онлайн в сайта на списанието или директно да се яват на кастинг.
Линк

Топ Модел Кокетка 2010 и Топ Фотограф
За Кокетките:
Условия за кандидатстване: изпратите ваши професионални снимки, автобиография и кратко писмо защо искате да бъдете Топ Модел Кокетка? Кое ви привлича в модния бизнес?
За фотографите:
Изпратете CV с вашата професионална кариера и сайт с ваши снимки и творби.
Линк

Мис Уикенд
За да участвате в конкурса на вестник "Уикенд" за мис, трябва да изпратите ваша снимка, заедно с данните си на адрес weekedn@abv.bg или по пощата на София 1712, п.к. 61, в. "Уикенд".

Фото конкурси

Фото-конкурс: Визии за феминизма през 21 век
Конкурсът има за цел да представи вижданията на младите жени за света, в който живеят. За да участвате в състезанието, трябва да отговаряте на следните условия:
- да сте момиче/жена на възраст между 15 – 40 г.
- да сте гражданка на държава-членка на ЕС или кандидатка за членство (Република Хърватия, Турция, Македония).
Краен срок - 30 юни
Линк

Конкурс за най-атрактивна снимка "Аз спортувам с Biogame"
За да участвате в него, трябва да публикувате на страницата на Biogame във Facebook свои снимки докато спортувате или правите демонстрация на свои спортни постижения.
Краен срок - 16 май
Линк

Фотоконкурс на тема "Натюрморт, предметна фотография и макро"
Всички потребители на сайта имат право на участие. Файлове трябва да са във формат JPEG, не по-големи от 400 КВ и с размери по-малки от 1200 пиксела ширина и 850 височина. Всеки участник може да предложи до 10 свои авторски снимки.
Краен срок - 20 август
Линк

Фотоконкурс за млади фотографи в Тунджа
Конкурсът е за млади любители фотографи на възраст до 19 години, които да отразят през своя поглед празниците и делниците на Община Тунджа.Всеки участник има право да се включи във фотоконкурса с до 3 фотографии.
Краен срок - 5 май
Линк

Литературни конкурси

Младежки конкурс за есе на тема демокрация и предприемачество
Участниците трябва да напишат есе с обем между 2000 и 3000 думи в някоя от следните категории:
1. Демокрация, която доставя (Democracy that delivers);
2. Предприемачество и общество (Enterpreneurship and society);
3. Жени и участие (Women and participation).
Краен срок - 18 юни
Линк

Конкурс за есе за студенти от УНСС
Четирима студенти от Университета за национално и световно стопанство ще могат да спечелят стипендии от по 1000 лв. в конкурс за есе, организиран от Кока-Кола ХБК България.
Краен срок - 30 април
Линк

Конкурс "Народната памет разказва"
За изработване на реферат на тема: "Българи и поляци в църковно – националните борби през Възраждането и в духовната обнова на българското общество". Право на участие имат ученици от VII до XII клас, обучаващи се във варненските училища.
Краен срок - 16 октомври
Линк

Конкурс "Прелестни създания"
Вдъхновен от всички романтични истории за митични същества, които живеят в любимите романи на днешните тийнейджъри. Знаем колко се харесват романи за тийнейджъри с върколаци, вампири и всякакви други митични създания, притежаващи свръхестествени сили. А как би изглеждала една такава история, ако в нея има и същества от българската митология?
Краен срок - 31 май
Линк

Други конкурси

Любим преподавател на България 3
В конкурса може да се включи всеки студент като изпрати името на любимия си преподавател, университет и предмет, по който преподава и обосновка кое го прави любим.
Краен срок - 22 ноември
Линк

Наградата EMPOWER за изключителни млади предприемачи
Конкурсът е отворен за всички, които отговарят на следните критерии:
- физически лица, които са български граждани на възраст от 18 до 35 години.
- имат идеи за иновативни проекти, които допринасят за положителна промяна в обществото;
- желаят да стартират или имат стартиращи компании;
Краен срок - 1 юни
Линк

Ученически конкурс за есе и рисунка
В конкурса могат да участват ученици от 8 до 12 клас. Задължително условие е есето да е авторско, да е написано на български език. Есето трябва да включва информация за историята на образователното дело в Свищов, първите училища, дарители, учители и техните ученици.
Краен срок - 14 май
Линк

Конкурс за млади творци до 40-годишна възраст
Конкурсът се обявява за девета поредна година и цели насърчаването на млади творци. В него могат да участват хора на изкуството в сферата на живописта, рисуването, фотографията, видеото и инсталациите.
Линк

Kонкурс за Android приложения
Участници в състезанието могат да бъдат всички – студенти, програмисти на свободна практика, фирми и др. Така всеки, който смята, че има качествата да разработи най-доброто и оригинално приложение, от което българските потребители да се възползват, ще може да заяви своето желание за участие.
Линк

Разработване на приложения за OVI Store
Поканата Nokia Call4Mobile Applications е насочена към разработчици на Maemo, S60, Web Runtime Toolkit & Qt приложения. Работите подадени към Nokia Call4Mobile Applications могат да бъдат във формата на завършени приложения или концептуални идеи.
Краен срок - 30 юни
Линк

"From A to B" contest!
Няколко водещи европейски младежки медийни асоциации (European Alternatives, Youth Press Italia, Youthmedia и EYP) искат да узнаят твоята визия за мобилност и движиние в Европа! Откъде идваш, накъде си се запътил и защо. Какво те движи?
Състезанието е насочено към млади хора (18-35г.), които обикалят из Европа и имат интересни истории за разказване. За любов, пътуване, работа, учене…
Краен срок - 20 април
Линк

Стани звезда! Озвучи герой от "Играта на играчките 3"
Участниците в конкурса трябва да озвучат героите във видеото. Така подготвените клипове се качват на сайта - www.vbox7.com/toystory3. Качените клипове са оценяват от посетителите на сайта чрез пряко гласуване. Целта на конкурса е да провокира твоческите умения на участниците и тяхната креативност.
Краен срок - 25 април
Линк

Снимка с изпълнител
До края на месеца ще можете да качвате свои и да оценявате чужди снимки в профилите. Не бързайте да гласувате обаче – дайте малко време на приятелите си в сайта, огледайте и профилите на тези, които не познавате и чак тогава преценете кой заслужава вашия вот.
Краен срок - 30 април
Линк

Post a Comment

По-нова По-стара