Конкурс за детска рисунка на тема 'Буратино и приятели'

Харесват ли ви игрите, които публикуваме? Помогнете ни в популяризирането им като ги споделите чрез иконите на социалните мрежи, които може да намерите в края на публикацията

За да научавате първи за новите игри, последвайте ни:

фейсбук - https://www.facebook.com/konkursi.vsyakakvi
инстаграм - https://www.instagram.com/spechelinagradi/


Играта е приключила!

Печеливши: http://odzburatino.eu/site/main/2022/05/резултати-от-конкурса-за-детска-рисун/

Как се участва:

С изпращане на рисунка по зададената тема

Пълни правила:

По повод 50-годишния си юбилей ДГ „Буратино”, гр. Пловдив обявява национален онлайн-конкурс за детска рисунка на тема „Буратино и приятели”.

Участници: деца на възраст от 4 до 7 години, разделени в 2 възрастови групи:

1-ва възрастова група : от 4 до 5 години;
2-ра възрастова група : от 6 до 7 години.

Нямат право да участват деца, посещаващи в настоящия момент детска градина „Буратино”, гр. Пловдив, както и деца на персонала .

Изисквания към творбите:

Рисунките могат да бъдат индивидуални или резултат от групова работа. Всеки участник има право на участие в конкурса само с една рисунка . В творбите трябва да присъства Буратино – герой от приказката на Алексей Толстой „ Златното ключе или приключенията на Буратино”.

Материали и техники за рисуване – по избор.

Самостоятелност в творческата дейност – при наличие на съмнения за намеса на възрастен при оформлението на творбата по преценка на журито тя може да бъде изключена от оценяването.

Необработени кадри – необходимо е рисунките да бъдат сканирани или качествено снимани и изпратени без ползване на обработващи изображението програми .

Изпращане на творбите : детските рисунки изпращайте на адрес : dg.buratino.konkurs@abv.bg ; придружени от следните данни:

1. Заглавие на творбата;

2. Име, презиме и фамилия на детето–участник / 3-те имена на децата, участващи с колективна работа/;

3. Навършени години на участника /участниците/;

4. Име и фамилия на родител или учител;

5. Име на организацията / детска градина, школа…/,

6. Данни за контакт – адрес, телефон.

Изпращането на рисунка, придружена с необходимите данни, се приема като доказателство за съгласие на родител /настойник/ имената на детето му и изображение на рисунката да бъдат публикувани с цел популяризиране на конкурса.

Творби за конкурса ще се приемат от 17 март до 30.04.2022 г. Получените след определения срок няма да бъдат включени в оценяването.

Класирането ще бъде обявено след 15.05 в сайта на детското заведение на адрес: odzburatino.eu в раздел „Новини”, както и във фейсбук-групата.

Участниците, отличени с I, II или III място във всяка възрастова група, ще получат грамота и предметни награди. Ако отличената рисунка е групова работа, грамотата ще бъде обща, както и предметната награда.С всички участващи творби ще бъде оформена изложбена стена в сайта на детското заведение, както и във фейс-страницата ни .

Правилата на конкурса и класирането се огласяват чрез сайта на ДГ „Буратино”,гр.Пловдив, фейсбук-групата на детската градина и специализирани конкурсни сайтове.

Жури: Детските творби ще бъдат оценявани от компетентно жури с членове изявените пловдивски творци в областта на живописта Ангел Герджиков и Александър Димитров, както и представители на педагогическия екип на детското заведение.

Екипът на ДГ „Буратино” пожелава на всички малки творци приятно рисуване! 

Краен срок - 30 април 2022

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара