Спечелете тенис ракети, тенис топки и безплатни уроци по тенис


Краен срок - 22 май 2020

Целта на програмата „Първи стъпки в тениса у дома“ е да популяризира на тениса сред децата, които не са имали досег до този спорт и техните родители, както и осигуряване подкрепа и налагане на тенис клубовете и треньори, които работят с деца в страната. Също така показване нагледно, че първите стъпки в тениса не са скъпи.

В Програмата могат да участват всички деца на възраст от 5 (пет) до 12 (дванадесет) навършени години включително, живеещи постоянно или продължително на територията на Република България за целия срок на Програмата, без ограничение за тяхното гражданство, пол и/или местоживеене, които не са регистрирани/картотекирани като членове и/или обучаващи се в който и да е тенис клуб – член на БФТ към 26 април 2020 г. („Допустими участници“)

Допустими участници, чиито родители са служители или членове на Управителния съвет на Организатора и/или на Български национален тенис център ЕООД нямат право да участват в Програмата.

В Програмата като партньори на БФТ участват следните лицензирани тенис клубове – членове на БФТ към 26 април 2020 г., които разполагат и се ангажират да осигурят на територията на своите спортни бази за Допустимите участници лицензирани треньори на БФТ, които са специалисти в работата с деца, които правят първи стъпки в тениса:

1. ТК Авеню, Бургас
Главен път Бургас – Сарафово
зад аутлет магазин Puma
Бургас 8000
лице за контакт: Стоян Николов
tel: 0887 768888
email: tenisavenue@abv.bg

2. ТК Галакси, Бургас
ул. „Генерал Гурко“
Тенис корт Трета поликлиника
Бургас
лице за контакт: Славена Цветанова – Сурчева
тел: 0879 372291
email: tcgalaxysport@gmail.com

3. ТК Испано, Варна
к.к. Чайка, НСБ Спортпалас
Панорамен път Варна – Златни пясъци, над бившия ресторант Трифон Зарезан
Варна 9007

Лице за контакт: Михаил Минчев
тел: 0887 998880
email: tchispano@yahoo.com

4. TK Велто Варна
м-ст Салтанат 120,
Морска градина, Варна 9000
Лице за контакт: Георги Гергинов
тел: 0897 889293
email: velto@tennis-velto.com

5. СК Супер спорт, Варна
к.к. „Св.Св. Константин и Елена“, Гранд хотел Варна
Лице за контакт: Кристин Грозданов
тел: 0887 489513
email: sksupersport@abv.bg

6. TK Габрово
бул. „Априлов“, Стадион „Христо Ботев“
Габрово
лице за контакт: Андриян Цонев
тел: 0887 999899
email: tk_gabrovo@mail.bg 

7. TK Добрич
ул. „Ангел Стоянов“ 2, Северна индустриална зона
Добрич
лице за контакт: Сергей Владов
email: vladov_@abv.bg

8. ТК Кристи, Дряново
Лице за контакт: Ивайло Илиев
теl: 0887 398281
email: ilievtenis@abv.bg

9. ТК Фаворит, Пазарджик
ул. „Христо Ботев“ 38, двор на спортното училище
Пазарджик
Лице за контакт: Николай Стойчев
тел: 0896 217321
email: nino-11@abv.bg

10. ТК Локомотив 98, Пловдив
Стадион Локомотив, Парк Лаута,  Пловдив 4000
Лице за контакт: Милко Милев
тел: 0887-500555
email: loko98@abv.bg

11. ТК Приста 2011, Русе
ул. „Ниш“ 40, Парк на възрожденците
Русе 7020
Лице за контакт: Стефан Митев
тел: 0894 560623
email: prista2011@abv.bg

12. СК Дема, София
бул. „Александър Малинов“ 19, ж.к. Младост 1А
София 1729
Лице за контакт: Галя Ангелова
тел: 0898 550262
email: tournament@dema-bg.com

13. Национален Тенис Център, София
Борисова Градина, ул. „Незабравка“ 3-5
София 1113
Лице за контакт: Диана Папазова
тел: 0887 500 540
email: bntc@bgtennis.bg

14. ТК Августа Траяна, Стара Загора
Общински тенис комплекс – Стадион Берое
6000 Стара Загора
Лице за контакт: Иван Петров
тел: 0896 614449
email: tennis.cl_at@abv.bg

15. ТК Шуменец, Шумен
ул. „Дедеагач“ 19 (до ЗИЕНО)
Лице за контакт: Богомил Радославов
тел: 0897 824649
email: bogomilradoslavov@gmail.com

Други лицензирани тенис клубове – членове на БФТ ще могат да присъединят към Програмата след започване излъчването на първите видео уроци в периода 27 април – 1 май 2020 г. и техните имена, адреси и лица за контакт ще бъдат оповестени на 2 май 2020 г., а родителите на децата, спечели ваучери за безплатни групови уроци по тенис ще могат да избират в кой тенис клуб да се проведат тези уроци измежду участниците в програмата, оповестени на 2 май 2020 г.

Програмата включва видео уроци по тенис за деца, които не са имали досега достъп до  тениса. Във всеки урок присъства загрявка, която развива поне две атлетически качества. След това уроците са насочени към основните удари в тениса - форхенд и бекхенд, сервис и воле, които са неизменна част от първия до последния урок. Началото на поредицата от видео уроци е с по-прости упражнения, а в следващите уроците се залага на повторение на вече показани упражнения, плюс надграждане. Всяка седмица упражненията се концентрират върху няколко неща, които се развиват постепенно. След това се включват топка и ракета като първата седмица е възможно да се тренира с обикновена топка. В серията от видео уроци във втората седмица се включва родител, брат или сестра, както и тенис топка. Във видео уроците в третата седмица се включва и тенис ракетата или нещо, което имитира ракета. Седмица 4 е за игра между родител и дете и отново с ракета.

Във всяка от четирите седмица на Програмата, от понеделник до сряда ще се излъчват видео уроци с упражнения, заснети от лицензирани треньори на БФТ (предимно такива, но не само, които работят с деца), в четвъртък видео урокът ще съдържа предизвикателство към децата, a петък – видеа, изпратени от родителите на децата с изпълнение на наученото. Родителите могат да изпращат видео материали за постигнатото/наученото от тяхното дете в срока на Програмата на екипа на БФТ на електронен адрес: kidsbgtennis@gmail.com

Изпращането на видео материалите от страна на родителите ще се приеме за съгласие
от тяхната страна с настоящите Общи правила на Програма, но видео материалът следва задължително да бъде придружен от декларация на родителя за съгласие за използване на личните данни на детето (Приложение 1 към Общите Правила) съгласно Закона за защита на личните данни. При липса на подобна декларация, клиповете на децата няма да бъдат излъчвани в интернет страницата на БФТ и във Facebook профила на федерацията, но и лишава детето от възможността да спечели награда.

Всеки петък за срока на Програмата БФТ се показва най-интересните изпратени клипове в своята интернет страницата www.bgtennis.bg и във Facebook профила на БФТ

Всяко дете, родителите на което са изпратили негово видео с практикуване на показаните от треньорите упражнения, ще получи ваучер за безплатен урок по тенис в групово занятие от тенис клуб в населеното място по местоживеене на детето. В случай, че в едно населено място има повече от един тенис клуб, потвърдил участие в Програмата, родителите следва да посочат в кой тенис клуб желаят детето им да проведе своята безплатна тренировка. Ваучерите ще бъдат изпратени по електронна поща от офиса на БФТ, на родителя на детето – спечелило тази награда.

Едно дете може да получи ваучери за максимум 3 (три) безплатни групови урока по тенис в рамките на тази Програма! Ваучерите следва да се използват в срок до 45 (четиридесет и пет) дни след датата на отмяна на извънредното положение в България и/или разрешаване с акт на Министъра на здравеопазването да се провеждат тренировъчни занятия с деца.

Наред с ваучерите за безплатни групови тенис уроци, БФТ ще предостави на участниците в Програмата седмични награди, осигурени от партньора на БФТ за този проект Decathlon България. Те са както следва:

Награда за първия участник в Програмата, изпратил свой видео клип – тенис ракета;

Седмични награди – „Отличник в предизвикателството“ – тенис топки,

Седмични награди и окончателни награди в категориите "Най-атрактивно видео“ (победителите се избират се от треньорите, които водят видео уроците) и „Постоянство“ (печелят три деца, изпратили най-много и най-интересни видеа) – тенис ракети.

Наградите, осигурени от Decathlon България ще бъдат връчени на децата, които са ги спечели, в тенис клубовете преди първият им безплатен урок.

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара