Спечелете 30 комплекта с продукти ZEBRA


Краен срок - 27 март 2020

В сезона на простудните заболявания и грипните епидемии не е излишно да си припомним основното хигиенично и профилактично правило – да мием правилно и често ръцете си.

Всеки от нас докосва най-различни повърхности, на които обитават цели армии от вируси, бактерии и гъбички. Само правилното и редовно миене на ръцете може да ни предпази от куп заболявания като грип, стомашно-чревни инфекции и какво ли още не.

Препоръчително е да мием ръцете си всеки път, когато ги изцапаме. Например преди, по време и след приготвяне на храна, преди и след хранене. След всяко издухване на носа или кихане, след контакт с болни хора, след като сме галили или хранили животни, след посещение на тоалетна. Има повърхности, които са по-мръсни дори от тези в тоалетните – например копчетата в асансьора, екраните на мобилните телефони, както и компютърните клавиатури.

В повечето случаи бактериите и вирусите проникват в човешкия организъм, когато човек започне да пипа очите, устата или носа си с мръсни ръце.
Според СЗО правилното миене на ръце трябва да трае около 20 – 30 секунди, като не забравяме след това внимателно да ги подсушим.

С какво е най-добре да мием ръцете си?
Кой сапун е по-добър – течният или твърдият? Според специалистите няма никаква разлика. И двете форми се справят добре със своята задача. Важното е сапунът да се ползва възможно най-често.

Важно ли е да подсушаваме ръцете си след измиване, или може да ги оставяме мокри?
Много е важно да подсушаваме правилно ръцете си! Върху влажните ръце е по-лесно да попаднат всякакви патогени, а и бактериите по-бързо се предават на други хора.

Подсушаването на ръцете с кухненски рула и хартиени кърпи за еднократна употреба е една от най-добрите възможности за насърчаване на добра хигиена на ръцете.

Кухненските рула и салфетките отстраняват по-добре бактериите от ръцете, докато сешоарите и кърпите от плат подпомагат разпространението им в цялото помещение. Британски учени установяват, че въздушноструйните сешоари разнасят бактериите със скорост от 690 км/ч на разстояние до 3 метра. Нещо повече, изследванията показват, че с помощта на този тип сешоари се разпространяват над 20 пъти повече вируси, отколкото при използване на старите модели, духащи топъл въздух. А в сравнение с хартиеният метод „реактивните“ сешоари разпространяват до 1300 пъти повече вируси и бактерии.

Осигурете на себе си и семейството си съвършената хигиена с продуктите на ZEBRA!

Нашите продукти отговарят на високите потребителски критерии за постоянно качество и иновации на конкурентни цени. При създаването на асортимента си се водим от идеята, че трябва да предлагаме продукти, които да отговарят на всяка индивидуалност и всеки вкус. Ето защо нашето продуктово разнообразие е толкова голямо.

Включете се в дискусията на ZEBRA и BG-Мamma!

Споделете ни като коментар в темата „Колко често миете ръцете си и спазвате ли правилото да ги сапунисвате 20 – 30 секунди?“

На 27 март 30 участници в темата ще спечелят комплект с продукти на ZEBRA.


ЛИНК за участие

1 Коментари

  1. Според мен е наложително да сме по отговорни към себе си и хората около нас при спазване на добра лична хигиена. Въпрос на гледна точка и на самодисциплина :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

По-нова По-стара