Спечелете Renault Captur за 1 година, ваучери на стойност 1600 лв. и още награди


Краен срок - 27 април 2018

„Най-добър млад шофьор на България“ е състезание с обучителна цел, в което могат да участват всички шофьори до 26-годишна възраст. Те ще трябва да демонстрират познания на правилата за движение по пътищата, познаване на автомобилите и автомобилните технологии и най-вече знания и умения за безопасно шофиране, както и реакции в случай на автомобилна катастрофа и неочаквана авария на пътя. Кампанията е проведена за първи път в Словения от словенския автомобилен клуб AMZS. Тази година с подкрепата на Международната автомобилна федерация ФИА кампанията ще се проведе в България, Словения, Чехия и Словакия.

Мога ли да участвам в състезанието?

Имате право да участвате, ако сте:

    активни шофьори с до 5-годишен стаж зад волана;
    на възраст до 26 години;
    нямате влезли в сила наказателни постановления.

Какви са етапите на състезанието?

Кампанията ще стартира с първия етап (теоретичен) - онлайн тест с въпроси в областта на правилата за движение по пътищата, безопасността на движението, експлоатацията на автомобила и поведението зад волана. Тестът ще бъде активен за всички желаещи от 5 февруари до 27 април 2018 г. На всеки въпрос участникът трябва да избере един или няколко правилни отговора от предложените според пояснението в самия въпрос.

За попълването на теста всеки участник ще разполага с определено време. Най-добрите 30 участници ще се класират във втория етап (практически) на състезанието според броя на правилните отговори и времето, за което са решили теста. Участниците ще бъдат поканени във втория етап на състезанието на писта „Дракон“, с. Калояново на 12 май 2018г. Там те ще преминат през няколко различни изпитания, където ще покажат уменията си за шофиране, своята прецизност, автомобилни познания, но също така и как реагират в случай на авария и как трябва най-правилно да окажат първа помощ на пострадал.

Участието във всяка една от задачите по време на втория етап на състезанието ще носи точки на състезателите. След като приключи състезателната част, точките ще бъдат сумирани и така ще бъдат определени финалистите и „Най-добрият млад шофьор на България“.

Колко време ще отнеме участието в състезанието?

Първият етап на кампанията с решаването на онлайн теста, ще се проведе от 5 февруари до 27 април 2018г. в този уеб сайт. Практическата част от кампанията на писта „Дракон“, с. Калояново ще се състои на 12 май 2018г. По регламент времетраеното на състезателната част ще продължи 3 часа.

Как мога да стана "Най-добър млад шофьор на България"?

Пътят към отговора е ясен. Първо, трябва да кандидатствате в кампанията и да отговорите правилно на възможно най-много въпроси в онлайн теста. Ако се класирате сред първите 30 по най-добър резултат и време, ще продължите в практическата част на състезанието в конкуренция с останалите финалисти.

Имате шанс да спечелите, ако Вие се интересувате от коли и автомобилизма, наслаждавате се на пътуването зад волана, знаете как умело да управлявате автомобил в най-различни ситуации и Ви е грижа за случващото се по нашите пътища. „Най-добър млад шофьор на България“ не търси най-бързите пилоти, а младите жени и мъже шофьори с широк спектър от знания в областта на автомобилизма, с опит зад волана, така че в случай на автомобилна катастрофа да са готови да действат, като това дори може да спаси живот. „Най-добър млад шофьор на България“ има за цел да постави пътната безопасност като приоритет сред младите и да покаже, че безопасността на движението се гради като ценност още в първите години зад волана.

Какво мога да спечеля, ако участвам в „Най-добър млад шофьор на България“?

Определението "Най-добър млад шофьор на България" е само по себе си постижение, което заслужава уважение и възхищение. Не на последно място можете законно да се хвалите, че сте "най-добрият млад шофьор сред всички нас". Кампанията ще превърне финалистите в „Посланици за пътна безопасност“ на Съюза на българските автомобилисти, като така лично те ще спомогнат за повишване на информираността сред младите хора относно рисковете при неправилно поведение на пътя. Но голямата награда за Вашите усилия е нещо безкрайно практично за млад шофьор. Една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил Renault CAPTUR. С дързък градски стил модерният и адаптивен кросоувър Renault CAPTUR преоткри себе си, за да отговори още по-добре на желанията на всеки шофьор. Въпреки че само един ще получи Renault CAPTUR безплатно за една година, останалите участници в кампанията няма да си тръгнат с празни ръце. За смелите млади шофьори, достигнали до финала, ще има още много вълнуващи награди като картите на СБА за безплатна пътна помощ в България и Европа.


Спечелете СЕГА


Post a Comment

По-нова По-стара