Гласувай за любима книга и спечели ваучер за 200 лв.


Краен срок - 17 април 2016

Националният конкурс „Моята любима книга“ се провежда за първа година, като чрез онлайн гласуване ще бъде избрана любимата книга на България, издадена през 2015 г. Целта е да се привлече публичното и медийно внимание върху новите заглавия на българския книжен пазар. Да се предостави възможност на читателите да определят своите литературни фаворити в различните жанрове. Да се отличат най-обичаните книги  и да се посочат като такива пред читателската публика. Да се създаде активен диалог за съвременната литература и определящите литературни тенденции.

Конкурсът се провежда в два етапа:

    Първият етап на конкурса продължава от 00:00 ч. на 29.02.2016 г. до 24:00 ч. на 08.04.2016 г.
    Вторият етап на конкурсa продължава от 00:00 ч. на 11.04.2016 г. до 24:00 ч. на 17.04.2016 г.
    Обявяване на резултатите: 19.04.2016 г. в сайта www.vsichkozaknigite.bg.

В първия етап на конкурса всеки гласуващ има право да даде своя глас един път за една книга от всяка категория. Гласуващият не е длъжен да гласува във всички категории.

Във втория етап на конкурса всеки гласуващ има правото да даде своя глас еднократно за една от книгите финалисти, независимо дали е гласувал в първия етап, или не.

    В конкурса може да се гласува за книги, които са издадени за пръв път на български език през 2015 година.
    В конкурса НЕ могат да участват нови преводи на вече издавани книги.
    В конкурса НЕ могат да участват допълнени и/или преработени издания на вече издавани книги.
    В конкурса НЕ могат да участват сборници с текстове, части от които са публикувани в предишни издания (електронни или печатни).
    Книгите, които са част от поредица, участват като самостоятелни заглавия.
    Книгите трябва да принадлежат към някоя от следните категории: 1) Съвременна художествена проза и поезия; 2) Трилъри и криминална литература; 3) Фантастика, фентъзи и хорър; 4) Дамски романи; 5) Исторически романи; 6) Нехудожествена литература.
    В конкурса НЕ могат да участват книги, предназначени за деца и тийнейджъри до 15-годишна възраст (включително).
    8. В конкурса могат да участват книги, предназначени за читатели над 16-годишна възраст (Тук се включва така наречената Young Adult литература).

В раздел „Моята любима книга” e анкетната карта за гласуване, организирана по следния начин:

–  форма за данни за контакт.

– списък с книги, разделени по категории: 1) Съвременна художествена проза и поезия; 2) Трилъри и криминална литература; 3) Фантастика, фентъзи и хорър; 4) Дамски романи; 5) Исторически романи; 6) Нехудожествена литература.

– книгите във всяка категория са подредени по азбучен ред, като всяко едно е представено със заглавие, автор и корица.

– съдържа опция „Добави книга”. Тя дава възможност в хода на първия етап да се добавят книги, които не фигурират в списъка.

За да гласува за своята любима книга, гласуващият трябва:

– да попълни формата за контакт, където задължителни полета са три имена (задължително изписани на кирилица) и телефон (задължително започващ с нула).
– да маркира книгата/ книгите, за която/ за които иска да гласува.
– да натисне бутон „Гласувай”.

За да добави книга, която не фигурира в списъка,  гласуващият трябва:

– да натисне бутон „Добави книга”, намиращ се под анкетната форма.
– да попълни формата, като задължителни полета са: име; имейл; заглавие на книгата; име на автора на книгата. В незадължителното поле за допълнителни данни може да въведе всяка друга информация, която да улесни екипа на „Всичко за книгите” при одобряването на книгата – например издателство, жанр, ISBN и други.
– да натисне бутон „Изпрати”.

Във втория етап на конкурса участват по 3 книги, събрали най-много гласове през първия етап във всяка една от 6-те категории. Гласуващият има правото да даде своя глас еднократно само за една от книгите финалисти.

По време на втория етап осемнайсетте книги ще получат по-подробно представяне със заглавие, автор и допълнителна информация (издател, анотация и т.н.)

Книгата, събрала най-много гласове във втория етап на надпреварата, ще спечели конкурса и ще получи приза „Любимата книга на България” за 2015 г.

Авторът и/или издателят на книгата победител ще получи грамота.

Един от всички гласували в конкурса ще спечели ваучер за книги на стойност 200 лв., осигурен от сдружение „Всичко за книгите“. Името на печелившия ще бъде избрано чрез теглене на томбола на 19.04.2016 г. в присъствието на нотариус. Печелившият ще може да закупи книги по избор в посочена от него книжарница (търговски обект, а не електронна книжарница).

В томболата за гласувалите ще бъдат изтеглени и поощрителни награди.

На 19.04.2016 г. в сайта www.vsichkozaknigite.bg ще бъдат обявени имената на всички печеливши от томболата.


Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара