Продължете приказката за приятелството и спечелете награда

Краен срок - 13 януари 2015

Продължете приказката за приятелството и спечелете награда

Знаем, деца, че обичате да четете, а също и да измисляте приказки. Всички в редакцията се радваме на тези, които вече сте измислили и сте ни изпратили за конкурсите ни.

Сега можете лесно да участвате в новия ни конкурс, като измислите продължение на приказката от книжката „Червената ябълка“.

Тази книжка е за по-малки деца, но ние знаем, че и по-малките от вас обичат да съчиняват, а пък по-големите също може да участват, защото по-големите пишат по-добре, а пък по-малките след това ще четат и ще се радват.

Ето как започва приказката, която трябва да продължите.

„В един студен зимен ден гладът подгони зайчето и то напусна топлата дупка. Но навън снегът бе затрупал всичко. Само на един клон висеше самотна червена ябълка, а клонът беше толкова нависоко... Ала когато имаш приятели, нищо не е прекалено високо и прекалено далече.“

Но сега вече не е зима, можете да продължите приказката, като си представите, че например е пролет и зайчето не може без помощта на приятелите си да достигне някоя горска ягода, „покатерила“ се нависоко, или че е есен и зайчето не може да извади някой морков от близката градина. Разбира се, може да напишете и за лятото или за каквото си измислите.

Трима от вас, които ни изпратят приказките си на имейл:
info@az-deteto.com до 30 май, ще получат една от книгите на издателство Емас. Например
„Пръц-прахът на доктор Проктор“, Мадам Даутфайър или „Червената ябълка“

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара