Фотоконкурс "Чешмите на България"

Краен срок - 23 февруари 2015

Фотоконкурсът е част от инициативата „Международен Воден Мост 2015”, която вече четвърта поредна година се осъществява по случай 22 март – Световен ден на водата. Темата на конкурса цели да обедини фотографии на прелестните чешми в България, изваяни назад във времето или в наши дни.

Чешми, които са обновявани или премествани от едно място на друго. Пресъхвали са и после пак са започвали да даряват вода. Желанието ни е да съберем любопитна информация, свързана със замисъла, строителството и експлоатацията на тези красиви обекти, която да преразкажем с помощта на Вашите пленителни кадри. Най-впечатляващите50 фотографии в конкурса ще бъдат прецизно избрани след онлайн гласуване във Facebook и от експертно жури. Номинираните творби ще станат част от вълнуваща  изложба в Национален музей „Земята и хората”. Отново журито и посетителите във Facebook страницата ще определят кои от тях ще бъдат удостоени с първа, втора, трета награда и отличие след онлайн гласуването. На 22 март четири фотографии ще бъдат обявени за абсолютни победители в конкурса. Пак тогава техните автори ще си тръгнат със специални предметни награди, връчени им на официална церемония.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ
* Част от конкурса имат право да бъдат фотографии, които са пряко свързани с темата „Чешмите на България“. Работите могат да бъдат цветни и/или черно-бели, да представят съществуващи обекти в градове, села или извън населените места на страната.
* Всички участници заявяват желанието си да се включат във фотоконкурса чрез регистрация на адрес www.waterbridge.info/фотоконкурс, където посочват актуални данни за обратна връзка. В случай на неточност на подадената информация или при невъзможност за контакт с автор на номинирана фотография, участникът ще бъде дисквалифициран.
* Всеки участник може да представи до 3 авторски фотографии – цветни и/или черно-бели на стената на събитието във Facebook – http://www.facebook/фотоконкурс Чешмите на България”, където ще стане обект на онлайн-гласуване;
* Към всяка творба трябва да има посочени: автор, заглавие и/или място, където тя е направена. Снимките могат да бъдат придружавани от кратки авторски текстове, разказващи интересни истории за обекта/ите.

* Всяка една от фотографиите трябва да притежава оригинал с високо качество за печат 50×70 см, в случай, че бъде номинирана за изложбата „Чешмите на България”.
* Създателите на номинираните творби задължително трябва да подпишат декларации за авторско право, с която удостоверяват авторството на снимката и преотстъпват правото й на ползване на организаторите за целите на фотоконкурса “Чешмите на България”. (Ако снимка на участник с ненавършени 18 години бъде номинирана, декларацията за авторско право се подписва от родител или настойник.).
* Оригиналите на номинираните снимки трябва да бъдат изпратени на имейл: fotokonkurs@waterbridge.info
* Крайният срок за записване и за изпращане на снимките е 23 февруари 2015г, 12:00 часа.

ДИСКВАЛИФИЦИРАНЕ
* Застрашени да отпаднат от конкурса са участниците предоставили: – неточна информация за себе си и/или за работата си;
– творба и/или текстове, които не са тяхно дело; – фотография, която няма оригинал с посочените по-горе технически характеристики;
– снимки, които не отговарят и/или противоречат на закона за авторското право и сродните му права; такива с дати, копирайт, воден знак; с обиден характер и т.н.

КЛАСИРАНЕ

Десетте фотографии с най-много онлайн гласове получават правото да се включат в крайната селекция. Крайната селекция от 50 фотографии ще се определи след края на онлайн гласуването от експертно жури, съставено от фотографи, еколози, представители на водния сектор. Имената на журито ще бъдат публикувани на фейсбук-страницата на фотоконкурса след края на онлайн гласуването. Всичките 50 номинации ще се включат в голяма столична изложба, която ще се организира по случай Световния ден на водата – 22 март.Победителите във фотоконкурса „Чешмите на България” ще станат известни на 22 март – световния ден на водата на специална церемония по награждаването. Всички творби, качени на фейсбук-страницата на събитието и одобрени за участие във фотоконкурса ще бъдат публикувани на сайта:www.waterbridge.info, а 50-те номинирани – на Facebook страниците на БАВ, и на Сдружение „Аз обичам водата”.

За повече информация пишете на имейл:fotokonkurs@waterbridge.info

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара