Международен фотоконкурс „Светът на жените в моята страна”

Спечелете едноседмичен престой в Париж и самостоятелна изложба в парижка галерия !

За втора поредна година, Фондация Алианс франсез в Париж обявява международен фотоконкурс за всички сдружения Алианс франсез по света. Първото издание на конкурса „Какво е да съм на 20год. в моята страна” бе увенчано с огромен успех, като в него се включиха повече от 1 300 участници от различни Алианси. Големият финалист в това първо издание е варненката Цвета Хайдарова, която понастоящем подготвя своята самостоятелна изложба в парижка галерия.

На местно ниво конкурсът се провежда от Алианс франсез-Варна. Целта на този първи етап на преселекция е да бъде излъчен лауреат от България, който да продължи участието си в конкурса, състезавайки се с лауреатите от другите страни. Финалната фаза на конкурса ще се организира от жури, излъчено от Фондация Алианс франсез в Париж. Всички условия за провеждането на конкурса можете да прочетете в рагламента по-долу.

За да участвате в първия тур на преселекция изпратете в електронен вариант 2 авторски снимки във формат .jpeg до 1 МB със следната резолюция 1500 х 2100 пиксела преди 16.09.2011г. на yyakubova@afvarna.org. Обърнете внимание, че за втория финален тур трябва да предоставите електронни файлове във формат JPEG с резолюция 2300 х 3500 пиксела. Няма възрастови ограничения за участниците. Жури на Алианс франсез-Варна ще излъчи победителят от първия етап и неговите две снимки ще бъдат изпратени във Фондация Алианс франсез в Париж, където журито, излъчено от организаторите на конкурса на световно ниво, ще вземе окончателното си решение най-късно до 17.10.2011. Лауреатите и финалистът ще имат възможността да направят обща изложба на място, избрано от Фондация Алианс франсез, както и по време на 34-ят Международен Колоквиум на сдружения Алианс франсез от целия свят в края на м.януари 2012 в Галерията на бул. Распай 101, 6-то предградие на Париж. Финалистът ще има възможността да направи собствена изложба в Париж, като някои от снимките ще бъдат публикувани в списание „Курие интернационал”

За участие в конкурса, прочетете регламента на конкурса, попълнете и изпратете формуляра за участие на ел.адрес yyakubova@afvarna.org

Участвайте

Краен срок - 16 септември

Post a Comment

По-нова По-стара