Медиен конкурс "Нашето общо Черно море 2011"

Акцент на конкурса — гражданската активност и ангажираност с опазването на Черно море и черноморското крайбрежие.

Организатори

Черноморска мрежа на неправителствените организации в сътрудничество с медийни и НПО партньори.

Поредното девето издание на конкурса традиционно насочва участниците към темата за опазването на Черно море от замърсяване и прилагането на националната и европейска политика в областта на опазването на околната среда, както и към регионалните дейности, насочени към подобряване на екологичното му състояние и съхраняването на морските и крайбрежни ресурси. Конкурсът утвърждава Международния ден на Черно море 31 октомври като дата от екологичния календар за активизиране на общественото участие в решаването на проблеми, свързани с околната среда и устойчивото развитие на Черно море и региона.

Специфичен акцент на конкурса през 2011 г. са гражданската активност и ангажираност с опазването на Черно море и черноморското крайбрежие, доброволчеството, опазването на биологичното разнообрание на Черно море и черноморското крайбрежие и изграждането на националната мрежа Натура 2000.

Както и в предишните издания на конкурса ще бъдат отличени медийни творци в три категории: електронни медии, печатни медии и фотография. В конкурса могат да бъдат представени за участие материали, публикувани или излъчени от 1 ноември 2010 г. до 25 октомври 2011 г., крайната дата за представяне на материали.

Участвайте

Краен срок - 25 октомври

Post a Comment

По-нова По-стара