Конкурс „Кое ме прави уязвим, онеправдан и зависим и кое ми помага да не бъда”

Институт за модерна политика организира конкурс на тема „Кое ме прави уязвим, онеправдан и зависим и кое ми помага да не бъда" за деца и младежи от две категории (12-17 и 18-24 години). Целта на конкурса е да се активират българските деца и младежи да изразяват по – смело позицията си спрямо затормозяващите ги обстоятелства.

Всеки, който се чувстват безгласен за проблем, който е преживял, бил е свидетел и има решение за него може да го сподели, като разкаже своята история и изпрати своето сигнал – есе до 10 Август 2011. Петчленно жури ще опреди десет победители - по петима от двете категории.

Екипът на Института за модерна политика ще покани победителите в конкурса да посетят Народното събрание на Република България, както и на специална публична церемония в София г-н Гиньо Ганев, бивш народен представител и Омбудсман на Република България, ще връчи на победителите специални писалки - пера – символ на силата на словото и независимостта на гражданското общество.

Настоящият конкурс се организира по проект „Чуй моя млад глас и го имай предвид!" на Института за модерна политика, който стана възможен благодарение на помощта на Фондация „Работилница за граждански инициативи" по Програма „Дъга" с финансовата подкрепа на Фондация „Оук" и Фондация „Велукс".

Участвайте

Краен срок - 10 август

Post a Comment

По-нова По-стара