Фотоконкурс "Химията в нашия живот"

Огледай се около себе си – дрехите ти, облицовката на бюрото, на което седиш, разтворимото кафе, което си забърка преди малко. Всичко е химия – молекули и съединения, приложени в ежедневието. Химията - цветове и форми около нас.

Предизвикваме те да уловиш това многообразие в обектива си! Развихри въображението си и ни покажи невидимото, очарователното, интересното, което не виждаме в забързаното си ежедневие, но с което живеем всеки ден!

Конкурсът е разделен на ДВЕ КАТЕГОРИИ според типа снимки и възрастовата граница на участниците:
1 КАТЕГОРИЯ – за участници до 35 годишна възраст

Научни снимки – на микро, ултрамикро, нано и т.н. ниво, включително снимки на молекули, атоми, съединения, които не биха могли да се видят с просто око.
2 КАТЕГОРИЯ – за участници до 26 годишна възраст

Снимки на макро ниво, които показват връзката на хората и Химията и как тази наука е неотлъчна част от нашето ежедневие.
Изисквания за учстие в конкурса

* Да си на възраст до 26 години – за да участваш в 2-ра категория.
* Да си на възраст до 35 години – за да участваш във 1-ва категория.
* Да ни изпратиш към снимката и кратко описание или любопитен факт (до 100-150 думи) .
* Да ни изпратиш повече информация за това каква техника си използвал/а (апарат, обектив, филтри, допълнителни аксесоари).
* Снимките трябва да са заснети през 2010-2011 година и да не са участвали в други конкурси преди това.
* Снимките не трябва да са манипулирани. Допускат се основни корекции на цветност и контраст.
* Не се допуска премахване или добавяне на елементи във фотографията.
* Важно е да притежаваш авторските права на снимките и да си съгласен/а да ги предоставиш за целите на проекта "Европейска нощ на учените 2011", в рамките на който се организира фотоконкурса.
* Всеки участник има правото да участва с до 3 снимки в категория.

Изборът на снимки ще протече на два етапа

I. Всички желаещи за участие в конкурса трябва да изпратят своите снимки и описанието към тях на и-мейл Photo2011@cys.bg не по-късно от 15 август 2011.

II. Финалистите в конкурса ще бъдат представени на фотоизложба на 23 септември в Ректората на СУ "Св.Климент Охридски". Наградите ще са предметни и/или парични. Всеки от избраните за участие в изложбата автори ще бъде уведомен лично по и-мейл. От всяка категория ще бъдат излъчени по двама финалиста.

Участвайте

Краен срок - 15 август

Post a Comment

По-нова По-стара