Конкурс "Бъди решението"

В края на декември официално стартира beta версията на новата българска микроблогинг платформа localheroez. Тя ще представлява виртуално пространство от рода на популярните в световен мащаб Tumblr, Posterous, Blogger, само че с добавен интерактивен компонент. Освен да комуникират помежду си и да споделят информация, участниците в localheroez могат посредством своите профили да създават и участват в инициативи и конкурси. Целта на проекта е да стимулира комуникацията между младите хора в България и да провокира тяхната обществена ангажираност и желание за промяна.

Под наслов Бъди решението, започна и първият конкурс в рамките на проекта, насочен към всички онези, които не са безразлични към заобикалящите ги проблеми. Посредством текст, снимка, видео или линк, желаещите могат да изразят своето мнение относно проблемите в България и да споделят визията си за тяхното решаване. Тримата участника събрали най-голяма подкрепа за предложенията си ще получат специални награди, а целта е идеите им да послужат за основа на бъдещи проекти и инициативи.


Конкурсът се осъществява по програма „Младежта в действие” към “Министерството на образованието, младежта и науката“ и поставя в центъра доброволеца и неговата ангажирана гражданска позиция, мотивираща го да търси решения на общите проблеми.

Краен срок - 13 февруари

Линк към конкурса

Post a Comment

По-нова По-стара