Националния литературен конкурс "Ние българите"

Януари месец стартира третото издание на националния литературен конкурс “Ние българите”.

Събитието се организира от Регионалният младежки съвет “Инициатива” През 2011 година конкурсът ще бъде съвместно с Албания, Сърбия и Македония.

Първият етап е от 1-ви януари до 31-ви март, когато във всяка от тези балкански страни ще се събират есета, разкази и стихотворения като у нас темата е “Българите и гораните” в обем до 3 страндартни страници. Първата възрастова група в конкурса е от 15 до 19 години, а втората от 19 до 23 години. Творбите си може да изпращате на емайл адреса на старозагорската младежка организация – rms.iniciativa@gmail.com Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

Втората част от инициативата е свързана с посещение на няколко горански села в Косово и запознанство с горански младежки общности. Тази възможност ще имат тримата победители в литературния конкурс във всяка от двете възрастови групи. Посещението е предвидено за месец май. След тази проява се очаква да бъде издаден сборник “Балканите и гораните”. В края на януари в Стара Загора ще бъде открита пътуващата изложба на млади горански фотографи с фотоси, които представят бита и особеностите на горанската общност.

Краен срок - 31 март 2011

Линк към конкурса

Post a Comment

По-нова По-стара