Конкурс за детска рисунка 'Аз и морският свят'

Споделете играта с приятели! Последвайте ни за още игри:

фейсбук - https://www.facebook.com/konkursi.vsyakakvi
инстаграм - https://www.instagram.com/spechelinagradi/

Краен срок - 1 ноември 2022

Как се участва:

Чрез изпращане на детска рисунка.

Пълни правила:

През 2022 г., в периода 7 септември – 1 ноември, ще се проведе осмото издание на традиционния национален конкурс за детска рисунка на BRITANICA. С всяка от темите на нашите конкурси се стремим да научим децата да бъдат мислещи, знаещи, отговорни и ги стимулираме да дават воля на въображението си.

Мило дете, нарисувай чудния морски свят такъв, какъвто е в твоите очи. Ако желаеш, можеш да изобразиш и себе си сред морските обитатели, или можеш да ни покажеш как би им помогнал да живеят щастливо и спокойно, без да са застрашени от замърсяването на водите. С настоящото издание на конкурса поставяме пред теб темата за опазването на водната шир, защото тя е огромна част от нашия общ дом – Земята, за чието бъдеще всички носим отговорност!

Очакваме рисунката ти с нетърпение!

Условия за участие в конкурса

В Конкурса могат да участват всички деца в следните две възрастови групи:
- деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище
- деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище
с изключение на роднини на членове на журито на Конкурса.

Всички деца, които желаят да участват в Конкурса, подготвят и изпращат по 1 (една) индивидуална авторска рисунка. Ако рисунката се изпраща по пощата, тя трябва да е в оригинал, а не нейно принтирано копие. Ако рисунката се изпраща в дигитален формат, тя трябва да е сканирана или заснета с високо качество.

Организаторите приемат рисунки за участие в Конкурса, по посочения в т. 5 начин, в периода от 7 септември 2021 г. до 1 ноември 2022 г. Рисунки, получени по имейл след 1 ноември 2022 г. не участват в Конкурса. Рисунки, изпратени по пощата с пощенско клеймо след 1 ноември 2022 г., не участват в Конкурса.

Рисунките се подават по един от следните начини:
1. По пощата на адрес: BRITANICA, гр. София 1000, ул. „Шести септември“ №7, ет. 1.
2. На място, в някой от филиалите на BRITANICA в гр. София или страната:
 BRITANICA Бели брези, гр. София, ул. „Хайдушка гора“ №48Б, 02 4666 500;
 BRITANICA България, гр. София, бул. „България“ №53, ет.3, 02 4666 570;
 BRITANICA Орлов Мост, гр. София, ул. „Тулово“ №7, 02 4666 520;
 BRITANICA Лозенец, гр. София, ул. „Голо Бърдо“ №22, 02 4666 525;
 BRITANICA Плиска, гр. София, кв. „Изток“, бл.5 , 02 4666 530;
 BRITANICA Гео Милев, гр. София, ул. „Едисон“ №47, 02 4666 536;
 BRITANICA Мадрид, гр. София, ул. „Константин Фотинов“ №2, 02 4666 545;
 BRITANICA Прага, гр. София, бул. „Прага“ №18, 02 4666 510;
 BRITANICA Люлин, гр. София, бул. „Царица Йоанна“ №57, ет. 2, 02 4666 560;
 BRITANICA Младост 1, гр. София, ул. „Йерусалим“, бл.12, 02 4666 550;
 BRITANICA Младост 2, гр. София, бул. „Андрей Ляпчев“ №74, 02 4666 565;
 BRITANICA Ситняково, гр. София, бул. „Шипченски проход“ 5, ет. 2, 02 4666 575;
 BRITANICA Пловдив, гр. Пловдив, ул. „Гладстон“ №2, 032 599 520;
 BRITANICA Бургас, гр. Бургас, ул. „Патриарх Евтимий“ №26, 056 999 810;
 BRITANICA Севастопол, гр. Варна, бул. „Княз Борис I“, №53, 052 999 600;
 BRITANICA Чайка, гр. Варна, ж.к. „Чайка“, бл. 68, партер, 052 999 605.
3. В дигитален формат на имейл britanica.konkurs@gmail.com – рисунките, изпратени в дигитален формат трябва да бъдат сканирани или заснети с високо качество на дневна светлина и да показват максимално добре творбата. Снимките на рисунките не трябва да бъдат обработвани дигитално.

Всички рисунки, представени за участие в Конкурса, трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:
1. Листът, на който са нарисувани рисунките, да е с размери формат А4 (29,7 / 21 см) или лист от стандартен блок или скицник за рисуване (23 / 32 см). Допускат се и рисунки в размер А3.
2. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване, които са използвани.
3. Да изобразяват морето и неговите обитатели, при желание – и самото дете може да бъде герой в картината и/или може да посвети картината на темата за това как хората можем да се погрижим за чистотата на морския свят.
4. На гърба на всяка рисунка (в долния ляв ъгъл), изписани с печатни букви, да бъдат нанесени следните данни:
- име на рисунката;
- три имена на детето;
- пълно име на учебното заведение;
- населено място.

Всяка рисунка трябва да е придружена от попълнена и подписана Декларация за съгласие за събиране, използване, обработване и съхранение на лични данни. При изпращане на снимка на рисунката по имейл прикачете принтираната, попълнената и подписаната Декларация. Рисунки с непълни данни няма да бъдат допускани за участие в конкурса.

Всяка рисунка се оценява поотделно от тричленно жури, в чийто състав влизат представители на BRITANICA, Akasha Surf School и Fresh Radio Group.
Непосредствено след като Журито определи крайното класиране в Конкурса, победителите в Конкурса ще бъдат известени чрез писмо на предоставените от тях електронни адреси или чрез обаждане на посочените от тях телефонни номера. Организаторите на конкурса ще използват електронни снимки на рисунките на децата, класирани в Топ 20 във всяка от двете възрастови категории, както и техните име и фамилия, години и име на населените места, от които са децата, с цел публичното обявяване на резултатите от конкурса в сайта и Facebook страницата на конкурса, както и в тези на организатора и на партньорите в конкурса, ако родителите са дали съгласие използваните за целта лични данни на децата им да бъдат публикувани по описания в Декларацията начин.
Партньорите на конкурса са: Akasha Surf School, Thinkle Starts, The Purple Cow, Erich Krause, Radio Fresh Group.

Журито определя победителите в Конкурса след края на периода на приемане на рисунките (виж т. 4) – през месец ноември, и ги обявява през месец декември 2022 г.

Определят се по трима победители (първо, второ и трето място) в две възрастови категории (деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище и деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище).

20-те най-високо оценени рисунки от всяка възрастова категория (деца в 3-та и 4-та група в детската градина или в предучилищна група в училище и деца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище) участват във виртуална изложба, ако родителят е дал съгласие използваните за целта лични данни на детето да бъдат публикувани по описания в Декларацията начин.

НАГРАДЕН ФОНД НА КОНКУРСА

Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група – деца в 3-та и 4-та група на детската градина или в предучилищна в училище, получават:

1. Участникът, класирал се на първо място, получава: диплом; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); награди от Akasha Surf School: обучение по сърф в Akasha Surf School – 2 часа, и детскo пончо за сърф; настолна образователна игра („Светът на животните“, 6+ години), осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.

2. Участникът, класирал се на второ място, получава: диплом; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); награди от Akasha Surf School: обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и шапка за сърф; настолна образователна игра („Лаборатория на лудия учен: Оптични илюзии“, 6+ години), осигурена от The Purple Cow; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.

3. Участникът, класирал се на трето място, получава: диплом; книга на английски език, осигурена от BRITANICA; обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и детска книга с воден герой, осигурени от Akasha Surf School; настолна образователна игра („Пиратско съкровище“, 5+ години), осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.

Участниците в Конкурса, класирани на първите три места във възрастова група – дeца в 1-ви и 2-ри клас на началното училище, получават:

1. Участникът, класирал се на първо място, получава: диплом; годишен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); награди от Akasha Surf School: обучение по сърф в Akasha Surf School – 2 часа, и детскo пончо за сърф; настолна образователна игра („Крачун и Малчо“, 7+ години), осигурена от Thinkle Stars; цветни моливи, пластилин и блок за рисуване, осигурени от Erich Krause.

2. Участникът, класирал се на второ място, получава: диплом; летен курс по английски език, осигурен от BRITANICA (присъствен или онлайн); награди от Akasha Surf School: обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и шапка за сърф; настолна образователна игра /„Лаборатория на лудия учен: Младият оцеляващ“, 8+ години/, осигурена от The Purple Cow; цветни моливи, пластилин и блок за рисуване, осигурени от Erich Krause.

3. Участникът, класирал се на трето място, получава: диплом; книга на английски език, осигурена от BRITANICA; обучение по сърф в Akasha Surf School – 1 час, и детска книга с воден герой, осигурени от Akasha Surf School; настолна образователна игра („Гледай си работата: Държави, знамена и други“), осигурена от The Purple Cow; цветни моливи, блок за рисуване и пластилин, осигурени от Erich Krause.

Всеки от участниците в Конкурса, класиран от 4-то до 20-о място, в една от двете възрастови категории, общо 34 деца, получава грамота и поощрителни предметни награди, осигурени от BRITANICA, Akasha Surf School, The Purple Cow и Erich Krause.

Годишният и летният курс по английски език, осигурени от BRITANICA, се провеждат в присъствена форма във филиалите на BRITANICA в градовете София, Варна, Бургас и Пловдив (britanica-edu.org/britanica-offices) или (при желание или липса на възможност за присъствие на детето) в онлайн форма, без значение от местоживеенето. Курсовете не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Годишните курсове се усвояват в учебна 2023/2024 година, а летните курсове – през юни или юли 2023 г. Наградите не включват учебници и учебни помагала за курсовете.

Часовете по сърф, осигурени от Akasha Surf School (https://akashasurf.com/), ще се проведат в България, на Черноморието или на друг воден басейн, което ще бъде уточнено допълнително. Часовете по сърф не могат да бъдат преотстъпвани и нямат паричен еквивалент. Часовете се усвояват от 15 май до 15 септември 2023 г. Наградите включват необходимата екипировка за провеждането на часовете и персонален инструктор.
Отговорността за сигурността на децата е на родителите и екипа на Akasha Surf School.

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара