Спечелете ваучери за Ozone.bg в младежкия конкурс 'Моите права'

Харесват ли ви игрите, които публикуваме? Помогнете ни в популяризирането им като ги споделите чрез иконите на социалните мрежи, които може да намерите в края на публикацията

За да научавате първи за новите игри, последвайте ни:

фейсбук - https://www.facebook.com/konkursi.vsyakakvi
инстаграм - https://www.instagram.com/spechelinagradi/


Играта е приключила!

Печеливши:

1 място - Фазилен Саймина
2 място - Дамяна Янева
3 място - Мими Шишкова

Как се участва:

С изпращане на история по зададената тема.

Пълни правила:

Платформата moite-prava.eu се поддържа от  младежка инициативна група „Граждани герои“ и има за цел да информира младежите за техните права и за това как могат да ги упражняват ефективно. За да въвлече още повече младежи в идеята, инициативната група организира национален младежки конкурс на тема „Моите права“ за успешна история, свързана с правата на младите хора.  

Подадените успешни истории могат да бъдат по следните теми, които не са изчерпателни и участниците са свободни да споделят успешни истории и в други теми и сектори, извън изброените:
-    Права като гласоподаватели;
-    Права като потребители;
-    Права като клиенти на държавната администрация, авиокомпании, банки, офлайн и онлайн търговци и т.н.
-    Права като ученици и/или студенти…
Всяка успешна история трябва да се е случила реално и да разказва за основен проблем (например нарушено право на участника), с който той се е преборил, упражнявайки съответно свое право.

Пример 1: правата му като потребител са били нарушени поради получаване на дефектен продукт; след изпращане на жалба до търговеца, той се съгласява да я удовлетвори.
Пример 2: правата му като потребител са били нарушени поради получаване на дефектен продукт; след изпращане на жалба до търговеца, той отказва да я удовлетвори и младежът клиент се е обърнал към Комисията за защита на потребителите в своя град, за да упражни своето право като потребител. След намесата й, търговецът е удовлетворил искането по жалбата.

Всяка история следва да не е по-кратка от 2500 символа (с интервалите); участникът е свободен да избере формата, под който да представи историята: като разказ, есе и т.н.

В конкурса могат да участват младежи (момичета и момчета) от 16 до 30 години от цялата страна с не повече от 2 успешни истории всеки;

Успешните истории следва да се изпращат до 4 март 2022г. (включително) само електронно чрез бутон „Регистрация“ (Sign Up) във фейсбук страницата на конкурса facebook.com/moitepravaeu;

Постъпилите успешни истории се публикуват онлайн в платформата moite-prava.eu на 5 март 2022 г. и едновременно във facebook.com/moitepravaeu, като гласуването за всяка успешна история се осъществява във facebook на посочения за всяка история линк в срок до 24:00 часа на 15 март 2022 г. (включително).

Победителите в конкурса ще бъдат обявени на 16 март 2022 г. на база на броя „лайк“-ове на всяка история

Награди
Първите трима участници, чиито успешни истории съберат най-много „лайк“-ове в периода за гласуване, ще спечелят следните награди:
-  Първо място: ваучер на стойност 100 лв. от онлайн магазин ozone.bg
- Второ място: ваучер на стойност 50 лв. от онлайн магазин ozone.bg
- Трето място: ваучер на стойност 40 лв. от онлайн магазин ozone.bg

За допълнителна информация, можете да се свържете с организаторите на адрес: konkurs@moite-prava.eu

Краен срок - 4 март 2022

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара