Спечелете смартфони Samsung и ваучери за книги


 

Краен срок - 15 октомври 2020

Драги читатели,

Издателство „Изток-Запад“, Институт за преводна дейност в Корея и Корейски кът към Столична библиотека обявяват конкурс за написване на есе върху книгата на Хонг Хекьонг „Спомените на една корейска принцеса“ в превод на Со Йънг Ким и Яница Иванова.

Регистрация за участие:
Регистрациите за участие се приемат на e-mail: koreacornerbg@gmail.com или в Корейския кът на Столична библиотека (пл. „Славейков“ №4, ет. 4, ст. 412) от 12-ти септември до 23-ти септември 2020 г. и трябва да включват: три имена, възраст, населено място, професия, e-mail и телефон за контакт. Участниците могат да намерят книгата в Корейския кът на Столична библиотека и издателство „Изток- Запад“. Участниците извън София ще получат текста онлайн.

Условия за участие:
Приемат се есета с обем от 1 до 5 машинописни страници, написани на български език, придружени от информацията, подадена при регистрацията. Авторите трябва да са български граждани.

Краен срок за изпращане на есета:
Есета се приемат до 15-ти октомври 2020 г. на e-mail: koreacornerbg@gmail.com или на адрес: Столична библиотека, пл. „Славейков“ №4, ет. 4, ст. 412, придружени от три имена, населено място, телефон и e-mail за връзка с автора.

Първа награда (1)
Смартфон Samsung

Втора награда (4)
Смартфон Samsung

Трета награда (5)
Ваучери за книги

Желаем успех на всички участници в конкурса!
За допълнителна информация: Боряна Янкова, тел. 02 8015 950
***********************************************************************
Информация за авторката:

През ХVІІІ в. в Корея животът в двореца е твърде сложен за едно младо момиче. Принцеса Хекьонг се омъжва за бъдещия престолонаследник едва деветгодишна. През 1762 г. нейният съпруг е убит от собствения си баща по особено жесток начин: затворен в сандък за ориз, той умира от глад и жажда. Принцесата трябва да се справи с това, но и да защити семейството си, обвинено в най-различни престъпления. Болката от загубата на съпруга си и спомените за отминалите събития тя дръзва да сподели едва на шейсетгодишна възраст.

Дали съпругът ѝ принц Садо е бил луд? Защо е убит от баща си? Какво се случва след това? Успява ли тя да заличи петното, хвърлено върху семейството ѝ. Като майка на малолетния принц съумява ли тя да го защити от всички дворцови заговори и интриги? Толкова много въпроси, на които Хекьонг се опитва да отговори в спомените си, предназначени за нейните близки. Първата част тя пише до племенника си по майчина линия, а след смъртта на сина си, крал Чонджо, пише нови глави за внука си крал Сунджо.

Интриги, ревност и съперничество между наложници и съпруги съпътстват нейния живот в двореца. И сякаш това е малко: принцесата описва в детайли и свирепата борба между семейните кланове за надмощие и влияние върху решенията на краля, където всичко е позволено..

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара