Спечелете настолни игри Пукльовците и специални шоколади


Краен срок - 30 май 2020

В месеца на биоразнообразието ние от БФБ, заедно с нашите нови приятели Пукльовците, организираме 4 конкурса за рисунка на защитени видове. Всяка седмица различен, интересен и любим вид.

Започваме със саблеклюна Атанас!

Очакваме рисунките на деца от цялата страна на нашия мейл bbf@biodiversity.bg до събота 16 май (включително). В неделя ще изтеглим жребия и ще обявим имената на печелившите. Всички рисунки ще бъдат поместени в албум във фейсбук страницата на фондация Биоразнообразие.

Достатъчно е да нарисувате вида с техника и в размер, който на вас ви харесва и да напишете послание защо е важно да го опазваме. Един от вас ще получи настолната игра на „Нефтопукльовците“, а други двама – от специалния шоколад с морска сол от Атанасовско езеро на шоколади ГАЙО.

Освен това  ArteVino, които смело популяризират изкуството сред любители непрофесионалисти, също се включват в помощ на младите художници и ще отганизират всяка седмица безплатен видео урок с художник как се рисува съответния вид. Тази седмица урокът ще е в петък (15 май) от 11.00 часа, а следващите седмици - всяка сряда. Следете събитието във фейсбук.

Следващата седмица (18 до 23 май) ще очакваме рисунки, посветени на елените в България. Отново до събота децата ще имат възможност да рисуват елени лопатари, благородни елени или сърни и сръндаци и да споделят защо е важно да ги опазваме в България.

Третата седмица (25-30 май) е посветена на един вид, който тъкмо сега цъфти - теснолистния божур. Защитен и рядък вид, който със сигурност ще привлече вниманието на много участници. Още повече, че в случая става дума за едно по-широко събитие, което вече има традиции - Национален конкурс Диви божури' 2020. Тази година по изключение конкурсът ще е онлайн, но в него се включват много художествени школи от цялата страна и картините с божури са наистина впечатляващи. Организира се от Народно читалище "Христо Ботев 1934" - гр. Божурище, със съдействието на БФБ и АПБ. Специално жури ще оцени участниците, разделени в няколко възрастови категории. Рисунките изпращайте на konkurs_bojuri@abv.bg до 31.05.2020 г. Следете и фейсбук събитието.

Последният вид, който ще участва в нашия конкурс е дивата коза (1-5 юни). Ще я познаете по извитите като куки рогца и кафеникавата премяна. Краката й са много мощни и приспособени за спринт по скалите. Копитата наподобяват пикели, а сърцето й е с олимпийски качества. Как я виждате вие ще очакваме да видим в рисунките ви. Както и защо е важно да опазваме тези пъргави и умели състезатели - алпинисти.

Ако имате въпроси може да се свържете с нас на тел. 0896 798908 или e-mail bbf@biodiversity.bg

Очакваме вашите рисунки! И нямаме търпение да споделите с нас как на вас ви изглеждат саблеклюна, божура, елена или сръндака и особено дивата коза.

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара