Конкурс "Всички любовни писма са смешни"


Играта е приключила!

Печеливши: https://www.facebook.com/meantime.me/posts/2217294268482273



В месеца на любовта и виното, реших да отправя ново предизвикателство към вас. И по-точно по темата за любовните писма.

Вдъхновението за темата дойде в началото на една книга, която ми беше подарък от всички мои близки за рожденния ден, а именно “Зимата на нашите писма” на Анхелес Доняте.

Замислих се за всички любовни писма, които съм писала някога… И наистина ми стана леко смешно като си спомних силните емоции, които съм описвала вътре. Първо си мислех, че перспективата на времето и отшумяването на бурните емоции прави любовните писма смешни… но после се сетих също, че когато преди две години пишех любовни писма, получателят им (моят Филип) никак не разбираше какво имам предвид с моите дълбоки изказвания. Любимата ми история е за едно писмо, което озаглавих “Мисъл за вселена”. Писмото ми, което той наричаше “бележка”, в моите очи беше много проникновено и философско, очаквах да го впечатли. Той никак не успя да разшифрова метафорите ми за вселената и любовта, която изпитвам към него. Още тогава това ме накара да се смея, а на него пък тези писма му бяха събудили любопитството към мен. До ден днешен казва, че това е едно от нещата, които харесва в мен - някава мистериозност. И на мен винаги ми е смешно, когато се опитам да съм романтична и проникновена, а той кима в опит да разбере какво се опитвам да му кажа.

Имаше и други интересни писма в периода на ухажването, които му писах - покани за лимонадени срещи без телефони, интерпретация на обяви от стари алманаси с различни наши си закачки вътре. Когато му ги криех или молех разни хора да му предадат писмото, доста често реакцията беше въпрос към него при предаването на писмото ми: “А тя защо ти пише писма?”.

Толкова ли е странно да пишем любовни писма? Знам, че е много трудно, особено когато дойде моментът да пуснеш/оставиш писмото. Понякога дори страшно, ако си помислиш, че другият може и да не отвърне на чувствата ти…

И изгубено ли е изкуството на любовните писма в дигиталната революция? Моето скромно мнение е, че не. Тази романтика сякаш се е запазила, дори и пренесена вече на екрана. Въпросът е, че за съжаление все по-малко хора пишат любовни писма. Наистина не е важно дали ще е по имейл или реално писмо, съдържанието на тези писма е важно. Също и тръпката - онова очакване да получиш думи, излезли от сърцето на човека срещу теб. И така… без повече отклонения…

Темата на конкурса е “Всички любовни писма са смешни”.

Формат

Отворен, позволяват се кратки мисли, стихотворения, писъмца, рисунки. Имате креативна свобода… Единствено всички възможни подходи е важно да се   побират в  половин страница А4, да са максимум 150 думи (няма минимум), да са написани на ръка.

Предаване:  сканирани и по мейл на meantime.live@gmail.com в .PDF формат.

Напишете в мейла откъде сте и на колко сте години.

Награда

Финалистите (максимум 10) ще публикуваме в страничката ни във Facebook (Meantime) на 13-ти февруари. Ще отличим един победител, който ще спечели 50 лв., свещ от ITEMS за създаване на романтика и ако е над 18г. също и бутилка вино за споделяне с любимия. Победител ще бъде този, който събере най-много харесвания, коментари и споделяния общо до 15-ти февруари във Facebook.

Критериите

Изказ и граматика, спазване на формата и ограничението от думи, креативност, дълбочина, чувство за хумор, елемент на изненада. Недейте да пишете истинските си имена, подпишете се с псевдонимите си, няма да допускаме разпространение на лични данни.

Жури

Изборът на финалистите ще извърши Мила Боги, инициатор на “Коледа в писмо”. А победителят ще бъде избран от широката публика на Facebook.

Успех и нямам търпение да получа вашите интерпретации на темата!

Краен срок - 9 февруари 2019

ЛИНК за участие

Post a Comment

По-нова По-стара