Конкурс: Моето най-романтично и поетично любовно писмо


Краен срок - 11 февруари 2018

На 14 февруари в много държави по света се отбелязва един специален ден – Свети Валентин, празникът на любовта. Ще го отбележим и ние – с един сладкодумен конкурс.

В Европа Денят на влюбените съществува от началото на XIII век.
В Англия са имали традиция да изработват от дърво „лъжици на любовта“, които всеки подарявал на любимия човек. Украсявали ги със сърчица, ключета и затворени катинарчета, които били символ на любовта. Сега и в Англия, и в Шотландия хората си разменят валентинки, които често са подходящи за хапване.
Във Франция е прието мъжете да подаряват бижута.

В Италия наричат Свети Валентин „сладкият празник“, защото най-разпространеният подарък е нещо сладичко във формата на сърце.

В САЩ просто са приели всички европейски традиции:) В началото на XIX век се появила една специална местна традиция – да се подаряват фигурки от марципан (по това време марципанът бил голяма разкошотия!).

В Япония празнуват Свети Валентин от 30-е години на XX в. Традицията повелява дамата да подари на мъжа шоколад – обикновено във формата на сърце, в знак на внимание.

И така по повод този обичан от всички празник, ние обявяваме своя традиционен конкурс – за най-романтично и поетично любовно писмо. Изпращайте ни своите писъмца на имейла suvetizalubov@abv.bg.

Конкурсът стартира точно сега – 16 януари, и продължава до 11 февруари.

На 12 ще обявим трима баш майстори на любовните слова. Разбира се, има и награди.
Пишете ни!

Спечелете СЕГА

Post a Comment

По-нова По-стара