Конкурс за детска рисунка "Пътят и аз"


Краен срок - 30 април 2018

КОНКУРСЪТ ЗА ДЕТСКА РИСУНКА “ПЪТЯТ И АЗ“ ВДЪХНОВЯВА БЪДЕЩИ ИНОВАТОРИ

Renault България в партньoрство с Министерството на образованието и науката и детски научен център “Музейко” обяви старт на седмото издание на конкурса за детска рисунка под мотото „Безопасност и мобилност за всички“.

Конкурсът е част от стратегията на Renault да подкрепи обучението по пътна безопасност от най-ранна възраст.

“Статистиката за пострадалите при пътни инциденти в България е тревожна. Само от началото на 2017 г. до момента са регистрирани 4974 пътно-транспортни произшествия, при които са ранени 6310 и са загинали 466 души. През 2016 г. по данни на МВР на пътя са ранени 1160 и са загинали 28 деца до 17 години. Чрез програмата ние възпитаваме децата от малки да бъдат внимателни и отговорни участници в движението. С новото издание на програмата ние ще бъдем по-дигитални и по-интересни за децата и по-полезни за учителите”, съобщи г-н Пирел.

Образователните материали по програмата са разработени от педагози и специалисти на Renault. Обучението е насочено предимно към ученици от началните класове. То се концентрира върху основните принципи на пътната безопасност и възпитава уважение към околната среда. Renault България лансира обучителни приложения за таблет на български език през 2016 година.

„За да мотивираме използването на тези материали,  организираме конкурс за детска рисунка за всички ученици до 5-ти клас, разделени в две възрастови групи. Децата в 1-ви до 3 клас ще рисуват на тема „Аз пресичам безопасно“, а втората група - 4-ти и 5-ти клас, „Електромобилът в зеления град“, обясни Мартина Христова, Мениджър Комуникации в „Рено България“. Срокът за получаване на рисунките е 30 април 2018 г. Наградите са повече от примамливи – велосипед за всички деца от отборите, класирани на първо място, ховърборд – за второто място и кънки – за третото.

Всички училища, регистрирали отбор за участие в конкурса на http://safetyforall-bg.com/form, участват в надпревара за 3 таблета.

Програмата в България е част от глобалната програма на Renault, която от старта си през 2000 г. е обхванала  над 14 млн. ученици в повече от 35 страни по света. Така Renault дава своя принос за намаляване броя на пътните инциденти и за повишаване информираността на учениците за влиянието на човешката дейност върху природата.

Спечелете СЕГА

Post a Comment

По-нова По-стара