Спечелете парични награди на обща стойност 3000 лв.


Краен срок - 5 юни 2016

По случай 50-годишния си юбилей Бомбичката се завръща в своя оригинален вид – с емблематичната бутилка и оригиналния вкус на Шуменско Специално. За да отпразнува подобаващо, Шуменско Хората Сбира, в партньорство с One Design Week, кани всички визуални артисти да се вдъхновят от епохата на 60-те и 70-те години и да се включат в създаването на юбилейна серия плакати.

12-те най-добри творби ще бъдат включени в едноименна изложба в рамките на фестивала One Design Week (10-19 юни) и ще получат парична награда, както и последващо участие в юбилеен календар, който ще обиколи цялата страна. Победителите ще получат и възможност да посетят най-голямото събитие в раките на ONE DESIGN WEEK 2016 Forum, който ще се проведе на 18 юни 2016 г. в Дом на културата "Борис Христов", гр. Пловдив. Печелившите плакати ще бъдат избрани от жури, състоящо се от членове на екипа на фестивала, екипа на Шуменско Хората Сбира и креативна агенция Noble Graphics.

ВДЪХНОВЕНИЕ
„Бомбичката“ е изцяло в стилистиката на епохата, от която произхожда, с оригинален етикет и капачка. Интересни факти за продукта:
• „Бомбичката“ на „Шуменско Специално“ се появява за първи път на пазара през 1966 година и се превръща в първата национална бира на България;
• „Бомбичката“ става официалната бира на „Балкантурист“ и на БГА „Балкан“;
• През 80-те години „Бомбичката“ печели пет златни медала и палма от Световната организация по качеството „Монд Селексион“.

ЖЕЛАНИЯТ ПЛАКАТ
Шуменско Хората Сбира и One Design Week търсят 12 плаката, размер 50х70 см или 70х50 см, които са: (1) оригинални и авторски, (2) вписващи се в естетиката на 60-те и 70-те години в България и (3) посветени на юбилея на „Бомбичката“.

Творбите могат да съчетават графично изображение и текст или да включват само едно от двете. Търсят се както специфични шрифтове, ярки цветове и интересни символи, така и съвременен прочит и индивидуален артистичен почерк. Плакатите могат да бъдат създадени дигитално чрез графичен дизайн или аналогово чрез традиционни техники и калиграфия.

УЧАСТИЕ
Всеки автор може да изпрати до 3 предложения на адрес: plakat@onedesignweek.com до 23:59 ч. на 5 юни 2016 г. Предложения, изпратени след тази дата и час, няма да бъдат приети. За участие се допускат и авторски колективи с един или повече члена.

С участието си в конкурса, всички кандидати се съгласяват с правилата на конкурса и с това – творбите им да бъдат ползвани за целите на конкурса и да бъдат включени в изложба и календар.

ЖУРИРАНЕ
Всички постъпили предложения в рамките на конкурса ще бъдат оценени от представители на Шуменско Хората Сбира, One Design Week и креативна агенция Noble Graphics на 6 юни. На 7 юни ще бъдат обявени имената на всички победители като новина на сайта на фестивала (onedesignweek.com/plakat) и като пост във фейсбук събитието на конкурса.

НАГРАДИ
На 7 юни 2016 година ще бъдат обявени имената на 12-те победителя в конкурса. Всеки от тях ще получи:

(1) Парични награди:
Първо място – парична награда в размер на 1000 лева
Второ място – парична награда в размер на 700 лева
Трето място – парична награда в размер на 400 лева
От четвърто до дванадесето място – парична награда в размер на 100 лева

(2) Изложба в рамките на One Design Week (10-19.06.2016 в гр. Пловдив) в PLOVEDIV (ул. „Куртевич“ №3, кв. Капана, гр. Пловдив). Експозицията ще бъде с вход свободен от 10 до 19 юни (11:00 ч. до 19:00 ч.)

(3) Юбилеен календар на Шуменско Хората Сбира

(4) Акредитация за професионалния дизайн форум – ONE DESIGN WEEK 2016 Forum

КОНТАКТИ
За изпращане на готови предложения, които съдържат двата компонента за участие – (1) описание на автора/те, описание на концепцията и (2) визуални материал/и; пишете на plakat@onedesignweek.com

За въпроси, неясноти и коментари пишете отново на plakat@onedesignweek.com
За актуална информация следете сайта на ONE DESIGN WEEK (onedesignweek.com/plakat).

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара