Спечелете 3 комплекта Апимед Бейби и Апимед Имун


Краен срок - 1 февруари 2016

Лечението с пчелни продукти се използва от векове за профилактика и укрепване на защитните сили на организма. Апитерапията е нетрадиционна „ваксина“, която има профилактично действие и предпазва от редица заболявания. Аминокиселините, микроелементите, витамините и другите биологично активни вещества на меда и цветния прашец са невероятно полезни за децата. За своите продукти хърватската фармацевтична компания "Апифарма" използва силата на традиционните пчелни съставки – мед, пчелно млечице, прополис, восък, пчелна отрова, селектирани с много любов и грижа от екологично чисти райони. Всички лекарствени продукти са произведени чрез методи, които запазват оригиналната естествена форма на суровините.

Прополисовите капки Апимед Бейби не съдържат алкохол, тъй като прополисовият екстракт е получен от висококачествен, специално подбран прополис, за който е използван безалкохолен разтворител. Капките могат да се прилагат от едногодишна възраст за укрепване и стимулиране на имунната система, както и за по-бързо оздравяване при вече настъпило заболяване. Подходящи са и при локална употреба – кожни наранявания, охлузвания, дезинфекция. Безалкохолният разтворител, използван при приготвянето на прополисовия екстракт, позволява широка употреба на Апимед Бейби, когато не трябва или е нежелателно да се приемат продукти, съдържащи алкохол.

Когато малките ви съкровища се оплакват от болки в гърлото и кашлица, решението са сиропите Апимед Тусик и Апимед Бронхо.

Апимед Тусик съдържа пчелен мед, прополисова тинктура и тинктура от мащерка. Съчетава пчелен мед и прополис с лековити билки. Пчелният мед и прополисът имат доказан антимикробен и имуностумулиращ ефект. А тинктурата от мащерка намалява дразненето на горните дихателни пътища, което подпомага успокояването на сухата и спастична кашлица при децата. Освен това, притежава отхрачващо и бронхоразширяващо действие. Прополисът и пчелният мед имат антибактериално, смекчаващо и регенериращо действие.

Апимед Бронхо също комбинира пчелни продукти и лековити билки. Извлекът от корен на лечебна ружа съдържа клей (муцилаго), който покрива мукозата на гърлото и има противовъзпалително, смекчаващо и отхрачващо действие.

Участвайте в играта на "Апимед":
Познавате ли пчелните продукти и техните полезни свойства? За какво използвате меда у дома? Трима от коментиралите в темата до 01.02.2016 г. ще спечелят Апимед Бейби и Апимед Имун.


Участвай в КОНКУРСА

3 Коментари

  1. Медът е лекарство! И е добре да присъства на масата във всеки дом! Използвам меда за:консумация, лечебна цел, разкрасителни процедури (маска на лицето, косата), заместител на захарта.

    ОтговорИзтриване
  2. Ирина Семова25 януари 2016 г. в 8:18

    Пчелният мед и другите пчелни продукти съдържат много витамини - В1, В2, В6, В12, РР, фолиева киселина. Високото нервно-психическо напрежение е свързано с понижаване на тъканната концентрация на витамини от група В и става ясно ,защо пчелните продукти са предпочитани обогатители на храната на умствени работници.
    Пчеларството е познато от дълбока древност за човека, който е използвал отначало продуктите мед и пчелен восък, а по-късно пчелна отрова, прополис, пчелно млечице, пчелен прашец.
    Основно място сред пчелните продукти заема пчелният мед.Медът е уникален продукт на живата природа. Приемът на мед положително повлиява оздравителния процес след инфекциозни заболявания, възпаления на стомашно-чревния канал, чернодробни проблеми.Медът и пчелните продукти са богати на много минерални вещества. От особено биологично значение за кръвотворенето са желязото, медта, цинкът, магнезият, кобалтът.
    Желязото в пчелните продукти е лесноусвоимо и обезпечава насищането на работещите органи с кислород, подсигурява синтеза на веществото миоглобин, което пък представлява своеобразно кислородно депо в мускулите. Така, медът и пчелните продукти допринасят за повишаване дееспособността и издръжливостта на организма към натоварвания.
    Медът има чудодейни свойства,използван и като козметика!
    При най-малкото възпаление на кожата се появяват бактерии, а медът е в състояние да спре образуването на микроорганизми. Меденият нектар съдържа фолиева киселина, която допринася за производството на антитела.

    ОтговорИзтриване
  3. Ирина Семова25 януари 2016 г. в 8:32

    Аз използам мед за приготвяне на маска за коса,слагам мед в сладкиши,в чая на детето!Мед с орехи и лимон му давам всеки ден за подсилване на имунната система!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

По-нова По-стара