Спечелете незабравимо пътуване до Вашингтон и много други интересни награди


Краен срок - 15 ноември 2015

Ако си на възраст между 5 и 14 години, огледай се наоколо и снимай интересни гледки и обекти за поне една от категориите:

    Удивителни животни
    Невероятно, но факт!
    На почивка
    Дръзки изследователи

Помоли за помощ възрастен и попълнете заедно регистрационната форма и заявлението за участие.

Качи снимките една по една през формата за участие.

За всяка снимка напиши кратко описание на кирилица – кога и къде си я снимал.

Можеш да участваш с до 5 снимки във всяка категория.

National Geographic KIDS България се включва към инициативата на Националното географско дружество, като за шеста година организира национален фотоконкурс за деца, гарантирайки участието на победителите в международния етап на конкурса. Фотографиите, спечелили първите места в националния конкурс, ще бъдат публикувани на страниците на сп. National Geographic България през февруари 2016 г. и ще получат възможността да участват в международния етап от конкурса. Победителят в международния конкурс ще пътува с придружител до Вашингтон, окръг Колумбия, за да разгледа седалището на Националното географско дружество. Чрез представянето на материали за участие всеки кандидатствал приема официалните правила и гарантира, че е спазил всички изисквания, посочени там. Конкурсът се базира на умения; шансът не играе роля при определяне на победителите.

Спечелилите първо място във всяка категория на Националния конкурс автоматично се класират за участие в Международния фотографски конкурс за деца на National Geographic („Конкурсът”), в който сред всички участници ще бъде избран 1 (един) победител за голямата награда - екскурзия до седалището на Национално географско дружество във Вашингтон, окръг Колумбия за победителя и негов или неин родител или законен настойник за 5 (пет) дни и 4 (четири) нощувки. National Geographic KIDS България си запазва правото по свое усмотрение да награди призьорите (I, II и III място) във всяка категория от Националния конкурс, като наградите ще бъдат обявени в рекламните материали, анонсиращи националния етап на конкурса.

В конкурса могат да участват всички деца на възраст от 5 до 14 години, живущи в България, с изключение на деца на служители на Националното географско дружество, СББ Медиа АД, семействата им и лица, свързани с фотографския конкурс.

Категориите за тази година са: “Удивителни/забавни животни”, „Невероятно, но факт”, „Дръзки изследователи” и „На почивка”. Възможните обекти са от екзотични пейзажи до необичайни сцени от ежедневието. Всеки участник в конкурса може да изпрати до 5 (пет) фотография за всяка категория.

Изпратената фотография трябва да бъде придружена от попълнено заявление за участие и документ, гарантиращ авторството върху фотографията и позволяващ използването й от National Geographic KIDS България и издателство СББ Медиа АД, който можете да изтеглите на адрес www.nationalgeographic.bg, рубрика „Конкурси”. Фотографии няма да се връщат.

Всички представени за участие материали трябва да бъдат съобразени със следните изисквания:

    фотографиите трябва да са направени до три години преди датата на участие и не трябва да са печелили награда в международен конкурс за фотография на National Geographic KIDS.
    фотографията трябва да е оригинален материал с автор - участника в конкурса. С включването си в конкурса участникът потвърждава, декларира и гарантира, че представената фотография е оригинално произведение, създадено единствено от него; че фотографията не нарушава каквито и да са авторски права, търговски марки, права на личността, публичността или права върху интелектуална собственост на което и да било лице или организация; че никоя друга страна няма каквито и да са права, права на собственост, претенции или права на участие във връзка с фотографията;
    не е задължително фотографиите да са направени с дигитален фотоапарат. Допускат се и сканирани изображения от негативи, диапозитиви или фотографски отпечатъци. Фотографиите могат да бъдат цветни или черно-бели с размери, не по-големи от 20х25 см.;
    фотографиите не трябва да съдържат неприлично, провокативно, открито сексуално ориентирано или друго предизвикващо възражения или по друг начин неподходящо съдържание;
    засилване на контраста и/или корекция на цветовете са допустими. Други промени на оригиналната фотография са недопустими и водят до дисквалифицирането й в надпреварата за получаване на награда.

В случай че фотографията съдържа материали или елементи, които не са собственост на участника и/или които са обект на правата на трети страни и/или в случай че на фотографията се появяват лица, чието съгласие за публикуване трябва да бъде получено, тогава участникът е отговорен за получаването на всички разрешения и съгласия, необходими за публикуване и използване на фотографията без каквато и да е допълнителна компенсация. В случай че на фотографиите има лице, което е непълнолетно, се изисква подпис на родител или законен настойник при всяко разрешение за публикуване.

Всеки участник трябва да е подготвен да представи писмено лично разрешение за публикуване от страна на всички лица, които се появяват на фотографиите, и/или от притежателя на авторското право върху каквато и да е скулптура, произведение на изкуството или друг материал, спрямо който е учредено авторско право и който се появява в представени за участие фотографии. Това ще упълномощи Спонсора и лицензополучателите на последния (“Упълномощени страни”) да възпроизвеждат, разпространяват, излагат, и да създават производни материали на базата на която и да е представена за участие фотография или популяризиране на Конкурса, в която и да е медия, във връзка с Конкурса или представяне на Конкурса.

Избира се 1 (един) победител за голямата награда. Голямата награда представлява екскурзия до седалището на Национално географско дружество във Вашингтон, окръг Колумбия за победителя и негов или неин родител или законен настойник за 5 (пет) дни и 4 (четири) нощувки. Наградата включва двупосочен въздушен транспорт, туристическа класа, до и от голямо летище, което се намира в близост до дома на победителя, настаняване в хотел за 4 (четири) нощувки, церемония по награждаване, удостоверение за парична награда в размер на US$50 за покупка от магазина на National Geographic, както и парична награда в размер на US$ 500. Всички други разходи се поемат от самия победител. Датите на екскурзията трябва да са от 1 февруари 2016 г. до 31 януари 2017 г. Лицето, придружаващо победителя, трябва да подпише декларациите за освобождаването от отговорност и за право на публикуване, посочени по-долу. Приблизителната търговска стойност (ARV) на наградата е US$ 3,700. Джобните пари, трансферите, застраховката (включително пътна застраховка) и всички други разходи, свързани с получаването и използването на Голямата награда и които не са посочени тук са отговорност на самия победител и неговия/нейния придружител. Всички подробности по наградата се решават по еднолично усмотрение на Спонсора.

Конкурсът включва 1 (един) кръг на оценяване. Комисия от експерти на National Geographic (“Жури”) ще оценява всички имащи право на участие представени снимки на базата на следните критерии (“Критерии за оценка”)
    (1) Творчество 50%
    (2) Фотографско качество 50%

В случай на равен резултат, единствено снимките с равен резултат се предоставят за повторно оценяване на Журито. В случай че равният резултат се запази и след повторното оценяване, фотографията, която има по-висок резултат според критерия за творчество се обявява за спечелила Конкурса.

Победителите се избират на или около 7 януари 2016 г., като известията до родителите или законните настойници на избраните участници се изпращат на или около 12 януари 2016 г.

Решенията на Журито са окончателни и обвързващи.

Участвай в КОНКУРСА

Post a Comment

По-нова По-стара