Спечелете цифров фотоарапат Canon PowerShot SX400 и два ваучера по 50 лв.

Краен срок - 3 декември 2015

Фотоконкурс „ВСИЧКО БЪЛГАРСКО И РОДНО, ЛЮБЯ ТАЧА И МИЛЕЯ”

Темите, подбирани за него ще бъдат от българския етнос.

2015: Българската къща.

Начало на конкурса: 3 март 2015 г.
Край на конкурса 3 декември 2015 г.

Планирани са 3 етапа:
1-ви етап: март, април, май;
2-ри етап: юни, юли, август;
3-ти етап: септември, октомври, ноември;

В тях ще бъдат излъчени победители, от които ще бъдат избрани най-добрите снимки на участниците до момента.

За да участвате във фотоконкурса  трябва да качите авторска снимка на сайта на огранизаторите.

Конкурса е за авторска фотография и кадрите, за които се установи, че не са заснети от съответния участник, ще бъдат изключени.

Приемайки общите условия на конкурса, всички участници отстъпват пълните си авторски права в полза на организаторите и фирмите, подпомагащи идеята за неговото развитие.

Снимките, участвували  в конкурса могат да бъдат публикувани с цел добиване на по-висока популярност на фейсбук страницата на bgsnimki.net

Всеки участник трябва да бъде регистриран потребител на http://www.bgsnimki.net  . Изисква се име,телефон и e-mail адрес. Тази информация е необходима за връзка в случай, че печелите награда и няма да бъде използвана от фирми или физически лица.

Изисквания :
Да отговарят на зададената тема.

    Да имат минимален размер 1800 пиксела (по хоризонтала)
    Да не са били подлагани на груби манипулации със софтуер за обработка на изображения, като допустимите корекции са crop, levels, color balance, sharpen и unsharp mask.
    Снимки, които са с лош контраст, с неподходяща експонация (размазани) или без добър баланс, ще бъдат сваляни от администратора.

Участие:
Всеки регистриран участник има право да качи от 1 до 3 снимки (като серия от снимки).

Гласове и класиране:

Всеки може да даде своя глас за едно или повече изображения във фотоконкурса, Позволено е самите участници да гласуват за своите собствени изображения, с които участват. Системата позволява от един IP адрес да бъде пуснат 1 глас за дадено изображение в рамките на 24 часа. Това означава, че ако кликнете веднъж на бутона "Гласувай" и бъде отчетен вашият глас, ще може да гласувате за същото изображение отново не по-рано от 24 часа. По същото време Вие може да гласувате и за други изображения, като естествено системата отново Ви позволява да пуснете само по 1 глас за изображение в рамките на 24 часа от момента, в който сте кликнали бутона "Гласувай".

След пускане на вот за дадено изображение, се стартира таймер за обратно броене, който ще видите, ако повторно опитате да гласувате.

Ако Вие сте участник във фотоконкурса, можете  да привлечете колкото  се може повече познати и приятели да гласуват за вашите изображения, като им изпратите линк или чрез друг подходящ начин, с който намерите за добре.

Ограниченията по време и IP адрес са въведени, за да може в някаква степен да се ограничат безразборните кликвания и да се получат максимално реалистични резултати в края на периода на 3-месечната сесия. Позволени са всички легални методи и начини за привличане на повече гласове и натрупване на повече точки.

Не е позволено да бъдат използвани Proxy програми или друг софтуер за манипулация на REFERER IP адреса или за автоматизирано кликане, с което да се манипулират резултатите от гласуването. При установяване на подобна злоупотреба от страна на даден участник, или лице от 3-та страна, направило злоупотреба в полза на този участник, последният ще бъде дисквалифициран от участие в съответната сесия на конкурса и всички натрупани точки  за всяко едно от изображенията, с които участва, ще бъдат занулени.

Класиране

Временното класиране на снимките се извършва автоматично, според броя на точките, които те са събрали в периода на провеждане на съответния кръг на конкурса. Ако две (или повече) снимки имат еднакъв брой точки, класирането помежду им се извършва според средната оценка, която всяка от тях е получила. Средната оценка за даден кадър се изчислява, като се разделят броя на точките върху броя на потребителите, които са гласували за него.

След приключване на срока за участие, жури определя победител измежду първите 12.


Участвай в КОНКУРСА

1 Коментари

  1. Това с гласуването си е чиста проба манипулация.Не се научихте,че образованите хора отдавна не се връзват на такива тарикатски трикове.Ако е сериозен фотоконкурс,то трябва специално жури от професионални фотографи да определят печелившия,а не разни смешни кликвания и гласове,които лесно се манипулират.Направо сте смешни!Но,не се учудвам - това все пак е гладна и мизерна България!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

По-нова По-стара