Видео/фото конкурс "Завръщане в бъдещето - селското стопанство"

Краен срок - 20 август 2012

Участвай в КОНКУРСА

Информационна кампания „ОСП: Завръщане в бъдещето” има удоволствието да обяви видео/фото конкурс „ЗАВРЪЩАНЕ В БЪДЕЩЕТО – СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО” в рамките на инициативата за отбелязване на 50-та годишнина на тази европейска политика. Тази година конкурсът цели да представи света на селското стопанство в Европа посредством образи, свързващи миналото и бъдещето. Залагаме на изключителните възможности, които видеото и фотографията имат за предаване на завладяващи истории от живота на селскостопанските производители и въздействието на техните постижения върху европейските граждани.

Художници, работещи с видео средата и фотографи – професионалисти и любители – са поканени да изпратят свои произведения, носещи духа на европейското село и забележителните местни хранителни продукти на европейските държави и региони в разнообразни формати, включващи плакат, мултимедия и арт инсталация.

Участващите творби ще бъдат класирани въз основа на идеен заряд и качество на видео/фотографските образите.

Теми на конкурса:
Качество, разнообразие, здраве – европейската селскостопанска политика и продукция.
Бъдещето на селото.
Органично земеделие и агро-туризъм.

Спечелилият Голямата награда на конкурса ще бъде поканен да посети Европейския парламент в Брюксел.

Отделно във всяка от категориите ще има индивидуално класиране за снимка и за видео.

Организация и изисквания към участниците

Можете да участвате с до три индивидуални снимки, или да разкажете история чрез фото разказ (до 12 снимки, разказващи една история).

Можете да участвате с до три индивидуални видео клипа. Всеки видео клип трябва да бъде с продължителност до 10 мин.

Снимките и видео клиповете ще се подават чрез официалната Facebook страница на кампанията http://www.facebook.com/CAPreturnTOtheFuture. Снимките трябва да се качват във формат JPEG, а видео клиповете във формат FLV.

Всеки участник трябва да е регистриран потребител на тази социална мрежа и да приеме условията за участие в конкурса (собственост над снимките/ видео клиповете и навършени 18 г.). Участниците, които нямат регистрация във Facebook ще получат съдействие от екипа по проекта.

Ще се приемат и снимки, качени в други специализирани сайтове за фотография, например Flickr, Picasa и др., към които сте дали препратка.

Ще се приемат и видео клипове, качени в други специализирани сайтове за видео, например Vimeo.com, Youtube.com, Vbox7.com, dailymotion.com и др., към които сте дали препратка.

След изтичане на срока за подаване на снимки/ видео клипове за конкурса, жури ще определи кратка селекция от до 30 фотографии или фото-разкази и до 30 видео клипа (до 10 снимки/ видео клипа по тема).

Авторите ще бъдат помолени да изпратят снимките си във формат, подходящ за отпечатване в размер А4.

Авторите ще бъдат помолени да изпратят (препратка към) видео клиповете с максимално високо качество.

Фотографиите и (препратки към) видео клипове от кратката селекция трябва да бъдат изпратени на e-mail cap@europe.bg, или на CD/DVD по пощата на адрес ул. „Триадица“ № 4, ет. 4, София 1000, България.

Жури ще определи голямата награда на конкурса и класирането по всяка от темите от ПОЛУЧЕНИТЕ работи от кратката селекция и ще ги представи на страницата на проекта.

Post a Comment

По-нова По-стара