Конкурс "Аз, Паисий, събрах и написах за моя български род…"

С конкурс за млади творци популяризират живота и делото на Паисий Хилендарски сред учениците от Великотърновска област. В него могат да участват деца и младежи на възраст от 7 до 18 г., които до 9 март трябва да представят свои рисунки или литературни творби.

Ежегодният конкурс за детско-юношеско творчество под надслов “Моят роден град” се организира от Регионалния инспекторат по образование и Регионалната народна библиотека “П. Р. Славейков” във Велико Търново. Тази година участниците трябва да творят по темата “Аз, Паисий, събрах и написах за моя български род…”.

Художниците трябва да представят до две живописни или графични творби с размер 25/30 см, без паспарту и рамка. Литераторите могат да участват с до две поетични произведения или с проза, като творбата трябва да бъде до три стандартни страници.

Учениците ще бъдат разпределени в три групи – от 7 до 10, от 11 до 14, от 15 до 18 г. На 12 и 13 март жури ще номинира участниците. Резултатите ще бъдат обявени на 15 март в Библиотечно-информационен център “Славейче”. Отличените творби ще се публикуват в сайта на библиотеката, ще бъдат включени и в изложба, посветена на празника на В. Търново 22 март.

Творбите трябва да бъдат изпратени на адрес:
5000 гр. Велико Търново
ул. “Симеон Велики” 7
РНБ “П. Р. Славейков”
Филиал “Славейче” – за конкурса или на prs@libraryvt. com, за справки: 062/641856 и 646916
З. ГЕОРГИЕВА

Участвайте

Краен срок - 9 март 2012

Post a Comment

По-нова По-стара