Конкурси "Кърменето през вашите очи"

Сега конкурсите ще са два – един за малки и един за големи!

Защото няма причина и децата да не участват, нали? Решихме обаче да не променяме имената на конкурсите, защото настоящото най-добре изразява идеята им. И така:

Имаме удоволствието да обявим организираните от Ла Лече Лига България конкурси
Кърменето през вашите очи

Включете се в конкурсите и споделете с всички вашия положителен, емоционален и личен поглед върху кърменето!

Искате да разкажете някаква история за кърмене? Може би сте имали трудности в началото и имате съвет, който да дадете? Може би всичко е било прекрасно и искате да разкажете на останалите за това чувство? Може би имате забавен поглед върху живота с кърмачето и искате да споделите порция хумор с други бъдещи и настоящи родители? Може би просто искате да кажете на всички какво е кърменето за вас?

Каквото и да искате да споделите – вашата позитивна емоционална гледна точка е добре дошла!

Условия за участие:

1. Всеки може да вземе участие в конкурса “Кърменето през вашите очи”. За литературна творба – бъдещи и настоящи родители и децата им, приятели и роднини, групи хора (напр. Ла Лече Лига групи). За детската рисунка – всички деца под 14 годишна възраст.

2. Участието в конкурса не е обвързано със закупуване на продукт, придобиване на членство или посещение на местни срещи и/или лекции за кърмене.

3. Всеки участник може да участва с неограничен брой творби.

4. Литературната творба трябва да е с обща дължина до 2 стандартни машинописни страници (3,600 знака).

4.1. За детските рисунки няма ограничения.

5. Съдържанието и форматът на изпълнение на литературната творба са свободни: стихотворение, ода, сценарий, хумореска, басня… всичко освен разказ, което може да бъде четено! (Разкази приемаме по всяко време – те са добре дошли, но няма да участват в настоящия конкурс. Ако имате разказ за вашето кърмене (раждане, захранване, отбиване), който искате да споделите с други родители – изпратете ни го! Най-интересните и вълнуващи разкази се появяват в сайта на Ла Лече Лига, както и в периодичните ни издания.)

5.1. Съдържанието и форматът на изпълнение на детската рисунка са свободни: методът на рисуване и избор на материали; апликации, колажи, творби по стената на хола… всичко, което може да бъде гледано!
Това, което е важно е, рисунката (колажът, апликацията) да е на тема ‘кърмене’ – вярваме в майчинството чрез кърмене. Въпреки, че основната тема на детската кърмаческа рисунка е ‘мама’, татковците са повече от добре дошли да присъстват в детските творби заедно с майките.

6. Литературните творби, приети за участие, ще бъдат качвани от Ла Лече Лига България на Фейсбук стената под формата на бележки.

6.1. Детските рисунки, приети за участие, ще бъдат качвани от Ла Лече Лига България на Фейсбук стената под формата на снимки в създаден за целта албум.

7. Литературните творби трябва да бъдат изпращани на konkurs@lllbg.org, придружени с имена и адрес на участника. Детските рисунки могат да бъдат изпращани в дигитален формат – снимани или сканирани, на konkurs@lllbg.org

8. След края на конкурса ще бъдат определени победителите – броя харесвания на дадена бележка и рисунка ни помага да определим кои са най-харесваните и интересни творби и детски рисунки.

9. Във всеки от двата конкурса ще бъдат определени по три литературни творби и три рисунки-финалисти, както и творба и рисунка, фаворит на журито.

Ограничения:

- За целите на конкурса участниците могат да бъдат помолени за редакция на части от творбата, доколкото това не нарушава авторската идея и цялостната визия.

- Изпращане на литературна творба за участие в конкурса предполага автоматично съгласие на участника с условията и ограниченията за участие.

За участие в конкурса няма да бъдат допускани литературни творби и рисунки, които:

- са на тема, различна от обявената в конкурса (т.е. подходът към изпълнението на литературни творби и рисунките са изцяло авторски и в свободен формат, но трябва да е по темата “Кърменето през вашите очи”).

- съдържат порнографски материал, снимки, текстове и др.

- представляват тенденциозна реклама на сайт, фирма, продукт, услуга.

- съдържат краен агресивен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм, теми с расистка насоченост, мнения, съдържащи религиозна, идеологическа, политическа пропаганда, елементи подклаждащи /или които могат да доведат до/ расова, културна, социална, религиозна, етническа и всякакъв друг вид дискриминация, омраза и нетолерантност.

Участвайте

Краен срок - 15 април 2012

Post a Comment

По-нова По-стара