Конкурс „Препоръчвам романа „Чашата на проклятието” на Лора Лазар, защото….”

Вече повече от месец първият роман на Лора Лазар „Чашата на проклятието” е на българския книжен пазар. Според издателство „Ера”, макар че българската литература се продава по-бавно, романът „Чашата на проклятието” се продава сравнително добре. За този факт свидетелства и включването на „Чашата на проклятието” на Лора Лазар сред най-продаваните книги от книжарница „Хеликон”.

Обратната връзка с читателите е много важна за автора. Ето защо решихме да обявим този конкурс. Да разберем защо харесвате романа. А може би и защо нещо в него все пак не ви допада. Конкурс за кратка рецензия на романа „Чашата на проклятието на Лора Лазар под надслов „Препоръчвам романа „Чашата на проклятието на Лора Лазар, защото….”

Ние не държим на професионални рецензии. Ние искаме да разберем вашето лично мнение като читатели, защото несъмнено читателите на едно произведение са неговият най-важен критик.

А защо конкурсът е под надслов „Препоръчвам романа „Чашата на проклятието” на Лора Лазар, защото…”?

Все пак това е страница на почитателите на Лора Лазар и нейния първи роман. Конкурсът е насочен към тях с цел да бъдат премирани тези читатели, които искрено, било емоционално, или трезво, ще споделят мнението си за книгата, която харесват. А критика на романа има и сигурно ще има. Както е казал Сервантес: „Изключено е да се напише произведение, което да задоволи всички читатели.”

Правила за участие:

1. Харесвате романа „Чашата на проклятието” на Лора Лазар.
2. Бихте искали да го препоръчате на по-широка аудитория.
3. Изпратете ни вашата кратка рецензия за романа, която да отразява вашето мнение за него като съдържание, стил, достойнства. И най-важното: защо бихте препоръчали този роман на своите приятели.
4. Изпратете вашата рецензия на електронната ни поща loralazar@abv.bg
5. Краен срок за изпращане на рецензиите – 12.02.2012 година включително.
6. Получените рецензии ще бъдат публикувани на страницата на Лора Лазар в раздел „Бележки”.
7. Екипът на Лора Лазар има правото да модерира дадена рецензия с цел поправка на правописни и пунктуационни грешки.
8. Ще бъдат раздадени две награди:
- Награда за участник, изпратил най-интересната рецензия по мнението на екипа на Лора Лазар;
- Награда за участник, чиято рецензия е получила най-голямо количество положителни гласове под формата на „харесва ми” от потребителите на Фейсбук.
Може да се спечели само една от посочените награди. Ако мнението на екипа на Лора Лазар и потребителите съвпадне, втората награда ще бъде за участника със следващ брой положителни отзиви от публиката.

Участвайте

Краен срок - 12 февруари 2012

Post a Comment

По-нова По-стара