Конкурс "Учител-будител във виртуалното пространство"

Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) на Националния център за безопасен Интернет и Мрежата на учителите новатори, обявяват конкурс за безопасна и отговорна употреба на интернет: „Учител-будител във виртуалното пространство“.

В конкурса могат да участват учители, които преподават от 3-ти до 12-и клас.

Всеки учител, решил да се включи, е необходимо да разработи и проведе урок по безопасен интернет в рамките на един учебен час. Преподавателят избира да включи в урока едно или повече от осемте ключови умения за безопасно използване на интернет в зависимост от възрастта на учениците си и опита им в интернет.

Преди да разработите темата, можете да проверите познанията на вашите ученици за безопасното използване на интернет като им дадете да попълнят тест, в който са включени казуси, свързани с тези осем умения. Това ще ви помогне да включите в урока материали, които ще бъдат нови и наистина полезни за децата. Тестът е препоръчителен и няма задължителен характер.

Следва да разработите темата и тя да бъде апробирана в клас в рамките на един учебен час. Апробирането цели да се установи позитивните страни на темата, възникналите трудности и възможните подобрения. За ваше улеснение ние ви предоставяме форма за обратна връзка.

Методическите указания за структуриране на урока, формата за обратна връзка както и теста за оценка на нуждите на класа, можете да свалите от "Материали".

Началото на конкурса е 1 октомври 2011 г. Вие, учителите новатори, имате възможност да представите разработените и апробираните от вас теми, както и формите за обратна връзка до 31 октомври 2011г. включително като ги изпратите на имейл адреса на Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ): helpline@online.bg.

След тази дата започва оценяването на темите от екипа на Българската линия за онлайн безопасност. До 10 ноември включително журито ще се запознае подробно с темите и ще ги оцени.

На 11 ноември на сайта на Българската линия за онлайн безопасност http://www.helpline.bg/ ще бъдат публикувани имената на авторите на избраните десет най-добре разработени урока. Уроците ще бъдат публикувани онлайн на www.teacher.bg.

До 13 ноември учителите, чийто теми са номинирани за награди трябва да изпратят на имейл адреса на Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ): helpline@online.bg списък с имейлите на учениците, с които са провели часа по безопасен интернет. Имейлите трябва да бъдат към домейна на училището и да са създадени по програмата Microsoft Live@Edu.

Следващият етап от конкурса включва самите ученици, които са участвали в часа по безопасен интернет.

В периода между 14 и 25 ноември учениците на десетте учители, чиито теми са били отличени, ще получат на училищните си имейли кратък тест.

Най-малко 60% от общия брой ученици в клас трябва да са отговорили на теста. Съотношението между броя отговорили ученици и броя дадени верни отговори ще бъде крайният критерий за определяне на победителите.

Информация за отличените и крайния победител ще намерите на 30 ноември 2011г. на сайта на Българската линия за онлайн безопасност (БЛОБ) www.helpline.bg.

За учителя будител в дигиталното пространство и неговите подгласници сме подготвили специални награди:

* 1 награда: Лаптоп, инсталиран със софтуер за създаване на електронно учебно съдържание - осигурен от Българска линия за онлайн безопасност

* 2 награда: Презентационна аудио система за учители – осигурена от Брейнуер ООД

* 3 награда: Мултимедиен комплект за създаване на електронно учебно съдържание /мишка, клавиатура, камера, слушалки/ - осигурени от Майкрософт България

… и за ученици:

* 1 награда за най-добре представил се клас: Голяма торта - осигурена от Мрежата на учителите новатори.

Участвайте

Краен срок - 30 ноември

Post a Comment

По-нова По-стара