Фотоконкурс "Община на гражданите"

Харесва ли ви начинът, по който изглежда вашата община? Имате ли идеи за части от нея, които могат да бъдат по-приветливи? Разкажете ни за това със снимки, като се включите във фотоконкурса на Dnevnik.bg "Община на гражданите".

Той е част от Наградите "Зелена община" на фондация "Зелена община" под патронажа на Националното сдружение на общините. Основната му цел е да промотира добрите практики в развитието на зелените системи в българските общини - благоустрояването и поддържането на паркове, градини, обществени спортни терени и детски площадки.

Очакваме вашите фотоистории в следните две категории:

- Място, облагородено от общината - то може да е зелена площ, спортен терен, детска площадка или друга трансформация на средата. За да участвате в тази категория, трябва да сте сигурни, че заслугата за преобразяването на мястото е на общинските власти.

- Идеи за кмета. В тази категория може да ни представите места, за които ще е добре общината да се погрижи.

За да се включите в конкурса, трябва:

- Да сте регистриран потребител;

- Да сте посочили двете си имена в полето във формата за лични данни на профила си в id.capital.bg;

- Да изпратите до 10 снимки за определена трансформация или идея за кмета - ако ни изпращате повече фотоистории, те трябва да са в отделни галерии;

- Към всяка снимка да има описание.

След регистрация или вход в сайта, ще можете да изпратите ваша фотоистория през формата за изпращане на галерия в dnevnik.bg.

Победителят в конкурса се определя от потребителите на Dnevnik.bg. Всеки регистриран потребител има право да гласува веднъж за всяка галерия, която му хареса. На 10 декември авторите на галериите с най-много гласове в двете категории ще бъдат обявени за победители. Всички фотоистории, които участват в конкурса, ще бъдат публикувани на Dnevnik.bg/fotokonkursi.

Награди

Победителят във всяка от двете категории ще получи Интериорна автонапоителна саксия MIMOSA, осигурена от фондация "Зелена община". Това са дизайнерски саксии със специална система, осигуряваща постепенно поемане на водата чрез корените на растението. Наградата ще може да бъде получена в офис на Икономедиа на допълнително уговорена дата.

Технически изисквания

Снимките във вашата фотоистория трябва да са минимум 10 и максимум 30 на брой и да бъдат изпратени през формата за изпращане на фотогалерия в Дневник. Формата приема снимки с минимална ширина 600 пиксела, максимален размер на всяка 10MB и във формати .jpg или .png. Към всяка снимка трябва да добавите описание.

Авторски права

С изпращането на фотогалерия в конкурса, авторът гарантира, че снимките са направени от него и предоставя на Дневник авторските права за тях, като се съгласява те да бъдат публикувани на Dnevnik.bg и да бъдат използвани от редакцията за целите на конкурса - отразяване, популяризиране, обявяване на победител.

Участвайте

Краен срок - 30 ноември

Post a Comment

По-нова По-стара