Конкурс "НДК: Преоткриване"

НДК Киномания: Презареждане представя Конкурс за студентско късометражно кино
тема: НДК преоткриване – без ограничения

Участниците трябва да осигурят сами техниката, с която да заснемат, осветят и монтират късометражния филм. Допускат се до 12 участника (екипи), които отговарят на определените от Киномания условия.

Условия за участие в конкурса

* На 08.11.2011г. в 17 часа в кино Люмиер стартира „НДК преоткриване – без ограничения”. Право да участват имат всички регистрирали се на сайта www.kinomania.bg

* Всеки от участниците има 48 часа да заснеме, монтира и предаде филма си

* Филмът трябва да е с времетраене до 3 мин. и да бъде свързан с обявената тема
* Всеки филм трябва да бъде предаден на диск до 17 часа на 10.11.2011г. в кино „Люмиер”. Участниците могат да предлагат и мейкинг на филмите си. Филмите остават собственост на НДК, използват се по предназначение
* Всеки филм трабва да бъде запечатан в пощенски плик с попълнен формуляр (изтегли тук) и да е предаден преди крайния срок, филми предадени след изтичане на срока - не се приемат!
* Всички филми, съдържащи форми на насилие, расизъм, етнически и религиозни провокации, както и порнографско съдържание ще бъдат дисквалифицирани
* Цялото съдържание на филма трябва да е създадено в рамките на обявеното време
* През обявените 48 часа участниците ще имат достъп до пространства в и около НДК, но не са ограничени да снимат само в тези среди
* Филмът не трябва да надвишава три минути и не трябва да е по-кратък от тридесет секунди. Началото на филма трябва да съдържа:
o пет секунди черен екран
o логото на КИНОМАНИЯ
o две секунди черен екран

Филмът може да бъде заснет в най-удобния за вас формат, но трябва да бъде предаден е следните формати:

* 16:9 или 4:3 PAL DVD mpg2 ( не можем да гарантираме, че анаморфичните филми ще могат да се прожектират нормално)
* стандартен DVD формат

Преди да предадете филма проверете дали той се пуска на повече от един компютър

Оценяване, прожектиране и награждаване - в кино Люмиер на 11. 11. 2011.

Всички филми, които отговарят на условията и са предадени в рамките на обявеното време ще бъдат показани пред авторите и коментирани от журито. Прожекцията е публична и започва в 19.00ч., след всеки филм се дават 3 мин. за дискусия.

Как се избират филмите?

След прожекцията публиката и 4-членно ще избере три филма в три различни категории: най-добра режисура, най-добра операторска работа и най-оригинален филм. Оценяването става с анкетни карти по шестобална точкова система. За постигане на демократичен микс (50%50% съотношение публика-жури) всеки глас на журито се равнява на 20 гласа от публиката.

Награди

* 5 таблета
* Представители от наградените екипи ще бъдат част от журито на следващата година.
* Пълен абонамент за Киномания 2012.

Спечелилите филми ще се прожектират на ротационен принцип преди всяка прожекция в кино “Люмиер” в рамките на Киномания. Възможно е да се прожектират и в рамките на други периоди за показ на филми.

Участвайте

Краен срок - 10 ноември

Post a Comment

По-нова По-стара