Конкурс "Морето - един различен свят"

Община Каварна, Общински Младежки Воден Парламент - Каварна, Клуб „Екопулс” И Оу „Йордан Йовков” - Каварна обявяват конкурс „Морето – един различен свят“. Конкурсът е за рисунка, компютърна презентация и литература – проза

Конкурсът цели:

• да провокира творческите търсения на децата и младите хора и да се насочи вниманието им към екологичните особености, проблеми, биоразнообразие, предания, легенди и красотата на Черно море;

• да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето;
• да съдейства за формиране на ново гражданско поведение и чувство за отговорност за опазване на околната среда.
ПРАВО НА УЧАСТИЕ: Ученици от цялата страна от 5-и до 12-и клас от училищата и извънучилищните звена. Участието е индивидуално. Класирането ще става поотделно в две възрастови групи – V -VIII клас и IX – XII клас.

РЕГЛАМЕНТ:

Възрастова група от V-и до VIII -и клас – разказ и рисунка

РАЗКАЗ – /до 5 разказа/, не повече от 3 страници А4, шрифт Times New Roman, 12 пункта. Заглавието може да не съвпада с дадената тема, но съдържанието му трябва да е свързано с него.
Произведението да бъде написано на български книжовен език, като бъдат спазени правописните, граматическите и пунктуационни правила.
Произведението да съдържа послание към читателите по проблемите на темата.

РИСУНКА – Размер - 35/50 см. Техника - по избор: акварел, пастел, темперна, туш и перо, маслени бои.

Възрастова група от IX-и до ХІІ-и клас – есе и компютърна презентация

ЕСЕ - Произведението да бъде написано на български книжовен език, като бъдат спазени правописните, граматическите и пунктуационни правила. Да съдържа между 1000 и 2500 знака. Допускат се допълнителни илюстративни материали до 3 стр.
Заглавието може да не съвпада с дадената тема, но съдържанието му трябва да е свързано с него.
Произведението да съдържа послание към читателите по проблемите на темата.

КОМПЮТЪРНА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА - обемът на презентацията трябва да е между 10 и 30 слайда. Илюстрации, графики и всякакви други интересни и важни изображения се включват в рамките на по-горе посочения брой слайдове (т.е. между 10 и 30).

Конкурсът е явен. Всяка творба се придружава с данни за участника: трите имена, адрес, телефон за връзка и имейл, клас, училище/извънучилищно звено.
Творбите за участие в конкурса се приемат до 30 октомври 2011г.
на адрес: ОУ„Йордан Йовков”
ул. „Кирил и Методий”№17
9650 гр. Каварна, обл. Добрич
тел. за връзка: 0750/8-23-83
E-mail: antonia_06@abv.bg

Конкурсните творби не подлежат на връщане и организаторите си запазват правото да ги публикуват и репродуцират с цел популяризирането и презентирането на конкурса.
Няма да бъдат журирани творби, които преди обявяването на резултатите от конкурса са публикувани и са общодостъпни в интернет или на хартиен носител.

Протоколите от заседанието на журито, както и мястото и началния час на награждаването ще бъдат публикувани в сайта на ОУ „Йордан Йовков”, гр. Каварна.
Връчването на наградите ще се проведе на 06.11.2011 год. на заключителната сесия на Младежки воден парламент.

*Забележка: Награди ще се изпращат по пощата, само при поискване (за сметка на получателя). При невъзможност за присъствие на награждаването, участниците трябва да осигурят свой представител. Непотърсени награди в срок от 15 дни от датата на награждаването, ще бъдат анулирани.

Участвайте

Краен срок - 30 октомври

Post a Comment

По-нова По-стара