Конкурс за детска песен на Евровизия 2011 – Ереван, Армения

Талантливите деца на България отново имат възможност да се качат на голямата европейска сцена и да покажат какво могат в конкуренция на свои връстници от още 12 държави – участнички в „Конкурса за детска песен на Евровизия 2011”.

БНТ пое ангажимента за участие в музикалното събитие и обявява конкурс за набиране на песни за участие в националната селекция от 16 август до 12 септември 2011 г.

Песента е най-добрият посланик на страната ни и най-прекият път до сърцата на милиони европейски зрители.Композирайте, пейте, забавлявайте се – очакваме вашите творби!

Представители на 13 страни ще вземат участие в деветото издание на Конкурса за детска песен на Евровизия.

Участници в конкурса са деца на възраст от 10 до 15 години. Родителите (настойниците) на децата декларират, че са запознати с условията на конкурса и вземайки решения, са длъжни да гарантират и да спазват правилата за участие в конкурса.

Песните, които кандидатстват за участие в националния конкурс “Детска песен на Евровизия”, трябва да бъдат създадени (текст и музика) от автори - деца или детски колектив, в сътрудничество с композитор-аранжор или текстописец. Децата-изпълнители трябва да бъдат единствени носители на правата за песента или един от носителите на правата.

Песните-кандидатки трябва да бъдат български национален продукт. Всяко дете-изпълнител, което участва в представянето им трябва да е с българска националност или поне да е живяло непрекъснато в България най-малко две години и половина до датата на националната селекция.

Изпълнението на всяка песен не може да надвишава 2 минути и 45 секунди и не може да бъде по-кратко от 2 минути и 30 секунди.

Текстът на песента трябва да бъде написан и изпълнен на български език. Позволява се до 25 на сто от целия текст да бъде изпълнен на друг език. Целият текст на песента представлява всички куплети и припева, включително повторенията.

Участвайте

Краен срок - 12 септември

Post a Comment

По-нова По-стара