Конкурс за кратък филм "Природа. Ти. Направи връзката."

WWF организира конкурс за кратък филм под надслова Природа. Ти. Направи връзката. Идеята на инициативата, организирана по случай 50-годишнината на WWF, е да даде възможност на талантливи филмови творци да насърчат хората да обичат, ценят и пазят природата.

"Киното е изключително важен инструмент за достигане до масовата аудитория. В случая то ще ни помогне да насърчим хората в усилията им да опазват природата", каза Мартин Аткин, директор „Международни медии” на WWF. "Нашето желание е да привлечем за тази кауза най-добрите творци от киноиндустрията, чието творчество ще ни помогне да подчертаем връзката, която съществува между нас и природата по ангажиращ, иновативен и творчески начин", допълни още той.

В състезанието, което ще продължи до 9 октомври 2011 г., могат да участват както утвърдени, така и начинаещи таланти. "Всеки може да се включи и правилата са много прости. Филмите трябва да са авторски и да имат продължителност до две минути. Те могат да съдържат репортажни елементи, анимация, да залагат на фантастиката или на документалистиката. Това е добра възможност за филмопроизводителите да използват въображението и уменията си за да подтикнат хората към грижа за природата и да подчертаят връзката ни с нея," обясни Аткин.

В състезанието ще бъдат присъдени две големи награди – едната ще бъде връчена от WWF, а другата – чрез свободно гласуване. Победителите ще получат възможността да направят кратък филм с минимален бюджет от 10 хил. долара. Освен това, те ще бъдат поканени на един от най-престижните филмови фестивали в Азия - CMS Vatavaran, който се провежда в индийския град Делхи. Там те ще имат възможност да получат наградите си и да покажат творбите си, заедно със селекция от най-добрите филми от конкурса.

Краен срок - 9 октомври

Участвай

Post a Comment

По-нова По-стара