Конкурс за изследователски проект "Панаир на знанието и иновациите"

Ученик сте или пък студент, на възраст между 16 и 21 години? Значи имате шанс със свой изследователски проект да се представите в Нощта на учените и да спечелите награда!

Тази година Нощта на учените ще се проведе на 23 септември едновременно в няколко български града – София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Бургас.

Конкурсът „Панаир на знанието и иновациите” е един от няколкото в рамките на събитието, в които млади хора ще покажат на какво са способни.

Целта на Панаира е да популяризира идеите и уменията на младите хора в България с интерес към науката, изследванията и иновациите. Той се провежда от Клуб Млади Таланти за трета поредна година.

Представянето на изследователските проекти, класирали се в конкурса, ще бъде организирано в рамките на „Нощ на учените” за град Пловдив, със съдействието на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА:

Ученици и студенти между 16- и 21-годишна възраст, мотивирани да покажат своите знания, умения и таланти в областта на изследванията и технологиите.

НАПРАВЛЕНИЯ:

o Информационни и комуникационни технологии
o Химия
o Екология и биология
o Физика
o Технически науки
o Социоикономически науки
o Хуманитарни науки

Приоритет ще имат интердисциплинарни проекти, покриващи две или повече направления.

ФИНАЛ:

23 септември, Европейска Нощ на учените, град Пловдив. Тогава три от проектите ще бъдат наградени.

Журито на конкурса се състои от изтъкнати учени. Те предварително ще изберат 10 проекта, които да бъдат представени на Панаира.

В случай, че не можете да намерите научен ръководител, свържете се с Клуб Млади Таланти - той ще ви помогне с насоки и препоръки, както и ще ви свърже с необходимите научни консултанти.

НАГРАДИ:

Предметни и/или парични.

Всички финалисти в конкурса ще получат СЕРТИФИКАТ за участие!

Краен срок - 23 септември

Участвай

Post a Comment

По-нова По-стара