Конкурс за детски творби на Посолството на САЩ

Посолството на САЩ в София има удоволствието да обяви посветения на Деня на независимостта за 2011 г. конкурс за ученически рисунки под надслов „Свобода и равни права за всички” в чест на националния празник на Съединените щати.

В конкурса могат да участват ученици от прогимназиални и гимназиални класове на възраст между 10 и 16 години, които учат и живеят в България. За улесняване на оценяването учениците ще бъдат разделени на две възрастови групи. Всеки може да участва в конкурса с не повече от две творби, тематично посветени на принципите на свободата и равните права. По желание на участниците техните произведения могат да отразяват живота – културата или природата - на България или Америка. Творбите трябва да бъдат създадени специално за конкурса със следните техники: рисунка с молив, с акварел, с маслени или темперни бои, графика, плакат или фотос.

Участниците трябва да изпратят с имейл дигитални снимки на своите произведения (а не самите произведения) на Посолството на САЩ в София на адрес Sofia_Art@state.gov не по-късно от 21 юни 2011 г. При това представяне на творбите авторите и техните родители преотстъпват правата за използване на произведенията от Посолството на САЩ и Американските центрове, включително и използването им в информационни материали.

Оценяването на творбите ще бъде извършено от служители на Посолството на САЩ, а отличените ще получат грамоти и награди. Победителите ще бъдат поканени да присъстват на приема в чест на 4 юли в Посолството на САЩ, който ще се състои на 28 юни с домакин посланик Джеймс Уорлик.

Краен срок - 21 юни

Участвай

Post a Comment

По-нова По-стара