Конкурс за есе за млади икономисти

Световната търговска организация (СТО) организира конкурс за есе за млади икономисти "2011 Essay Award for Young Economists". Информацията е публикувана от Фондацията за реформа в местното самоуправление.

Целта на наградата е да насърчи качествените изследвания на икономически проблеми, свързани с организацията. Конкурсът цели да подобри и сътрудничеството между СТО и академичните среди.

Награди

Авторът на най-доброто есе ще получи парична награда в размер на 5000 швейцарски франка. Тя ще бъде връчена на специална церемония в Копенхаген през септември 2011 г.

Изисквания и кандидатстване

Авторите трябва да притежават или да са в процес на получаване на докторска степен. Ако са навършили 30 години, трябва да са защитили докторска степен преди не повече от две години.

Есетата трябва да са на икономическа тематика и да са свързани с проблемите, разглеждани от СТО. Максималният обем на съчиненията не трябва да надхвърля 15 хил. думи, като се допуска съавторство.

Кандидатурите се изпращат по електронен път на essay.award@wto.org. Към есетата авторите трябва да приложат и своя автобиография.

Краен срок - 3 юни

Линк към конкурса

Post a Comment

По-нова По-стара