40-ти епистоларен конкурс за млади хора

Международното бюро на Всемирния пощенски съюз, съвместно с ЮНЕСКО, организира ежегоден епистоларен конкурс за млади хора на тема "Представи си, че си дърво, което расте в гората. Напиши писмо до някого, за да обясниш защо трябва да се пазят горите."

Съгласно правилата на епистоларния конкурс, в него могат да участват млади хора на възраст до 15 години. Съчинението написано под формата на писмо (с дата и място, обръщение "Уважаеми/Скъпи...", с подходящ финал и подпис) трябва да съдържа между 500 и 800 пълноправни думи и стриктно да отговаря на темата. Авторите следва да се въздържат от изтъкването на всякакви политически и религиозни мнения.

Всеки желаещ, отговарящ на възрастовите условия, е необходимо да изпрати своето съчинение до "Български пощи" ЕАД, дирекция "Търговска, маркетинг и бизнес развитие", ул. "Акад. Стефан Младенов" № 1, блок 31, 1700 София. Всяко съчинение трябва да е придружено с писмо, което да съдържа информация за трите имена на автора, възраст, дата на раждане, пол, име на населеното място, име и адрес на училището, клас и копие от ученическа карта.

Комисия, назначена със Заповед на главния изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД ще класира три от съчиненията на първо, второ и трето място и ще определи две съчинения за поощрителна награда. Победителите ще получат грамота и предметни награди.

Съчинението получило първа награда ще бъде изпратено до Международното бюро на Всемирния пощенски съюз, за участие в международния епистоларен конкурс.

Краен срок - 31 март

Линк към конкурса

Post a Comment

По-нова По-стара