Фото изложба-конкурс "Кукерландия 2011"

До участие се допускат фотографии на български и чужди автори. Могат да бъдат черно-бели и цветни снимки, без ограничение на използваните технологии. Фотографиите илюстрират традиционните маскарадни игри в България. Един автор може да участва с максимум 5 творби.

Участниците трябва да качат своите снимки ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНА СЕЛЕКЦИЯ на сайта www.kukerlandia.com. Размерът на снимките, които публикувате не трябва да надвишава 600х600 пиксела. Файловете не могат да бъдат по-големи от 350 КВ. Приемат се файлове във формат JPEG.

След подбор и селекция на фотосите, извършено от авторитетно жури, в салона на изложбата-конкурс ще бъдат допуснати до 40 снимки. Авторите, чийто творби са номинирани, ще бъдат информирани на посочения от тях e-mail за контакт.

Одобрените фотографии ще се приемат само в електронен вид, като JPG или TIF файлове с достатъчно добро качество за печат с размер 42х59 см.
Препоръчваме файловете да са с размер не по-малък от 4000 pix по дългата страна, в RGB , с прикачен цветен профил.
Снимките ще бъдат отпечатани от организаторите на EPSON Stylus Pro 7900, хартия Katana Luster 290 с размер 59х42 см. в ArtPrintShop

Организаторите си запазват правото да не допускат до участие в изложбата снимки, които не притежават нужните технически качества.

Окончателното журиране за наградите ще се извърши сред всички отпечатани снимки, участвуващи в изложбата в галерия “Жорж Папазов” в гр. Ямбол.
Снимките ще бъдат оценени от авторитетно жури в 5 - членен състав. Оценяването ще се извърши чрез точкова система от 1 до 10 за всяка творба, независимо, от всеки член на журито. Резултатите се сумират, като тези снимки с най-висок аритметичен сбор от съответните оценки на членовете на журито печелят съответния приз. При равен брой точки, оценката на Председателя на журито има приоритет.

Награден фонд:
- Първа награда: 600 лв.
- Втора награда: 400 лв.
- Трета награда: 200 лв.
- Специална награда, за снимка от “Маскараден фестивал- Ямбол”: 300 лв.
- Специална награда, за най-млад фотограф допуснат до участие в изложбата: 200 лв.
- Специална награда, на ArtPrintShop и Фактор България: Отпечатване на 10 авторски фотографии, размер 42/59 см., на избрани от автора медии Katana или Hahnemühle с EPSON Stylus Pro 7900 .
- Специални награди на списание “VAGABOND”: цялостно представяне на автора в списанието.
- Дипломи за участие и призови награди.

Краен срок - 17 февруари

Линк към конкурса

Post a Comment

По-нова По-стара