Конкурс "Истории за езика"

Споделете своята история с Европа

Как езиците промениха живота ви или просто един ден от него.
Как владеенето на чужд език ви донесе щастие, нещо дребно или пък нещо наистина значимо.
Как езиците ви изненадаха, накараха ви да се засмеете, трогнаха ви, накараха ви да се гордеете или просто да се чувствате полезни.

Дайте своя принос, разкажете ни приятна история и вдъхновете хората да усвояват различни езици!

Европейският ден на езиците 2010 отбелязва началото на конкурса Истории за езика. Конкурсът, организиран от Европейската комисия, има за цел да демонстрира посредством приятни и забавни анекдоти по колко много различни начини хората могат да се възползват от познанията си по чужди езици и да вдъхновят хората да изучават чужди езици. Поканват се гражданите над 18 годишна възраст, живеещи на територията на 31 европейски държави, да споделят своите истории, свързани с преимуществата на владеенето на езици.

Трябва да изпратите произведението си на някой от 23-те официални езика на Европейския съюз: английски, български, гръцки, датски, естонски, ирландски, испански, италиански, латвийски, литовски, малтийски, немски, нидерландски, полски, португалски, румънски, словашки, словенски, унгарски, финландски, френски, чешки и шведски.

Съдържанието на историята, обаче, може да е свързано с всеки друг език, а не само с европейски езици.

Гласувайте и спечелете!

По време на Кръга на публичното гласуване лицата могат да гласуват за избраните от тях произведения. Трима от публичните гласоподаватели ще спечелят безплатно пътуване до Брюксел.

Онлайн гласоподавателите могат да гласуват от която и да е страна, включително тяхната (например, германец може да гласува за гръцко произведение). Те, обаче, могат да гласуват най-много за три произведения.

Краен срок - 31 януари 2011

Линк към конкурса

Post a Comment

По-нова По-стара