е-Мерси за превода!

Национален конкурс за превод на песни и клипове „е-Мерси за превода!” сред учениците от средните училища в България започна в Деня на народните будители. Конкурсът е част от едноименния проект „е-Мерси за превода!”, който се осъществява благодарение на традиционната дарителска програма М-Тел Грант.

Конкурсът използва нестандартен, но близък до учениците „езиков жанр” – преводи на песни. Акцентът се поставя върху доброто познаване и майсторското използване на български, а не върху владеенето на чужд език. В конкурса могат да участват всички ученици от VIII до XII клас, без значение от жанра на избраната песен.

Младежите, които искат да се включат в „е-Мерси за превода!” и да покажат преводаческите си умения, първо трябва да се регистрират в сайта на конкурса. Там те могат да предлагат своите преводи, а също така да оценяват и коментират и тези на другите участници. Участието в конкурса предлага и възможността учениците да общуват виртуално с известни български преводачи, майстори на поетичното слово и да разчитат на тяхната помощ.

Конкурсът ще се проведе на два етапа:

І етап – от 01.11.2010 до 31.03.2011 година на сайта www.e-mersi.org ще се приемат кандидатурите за участие, а същевременно ще се осъществява подбор и оценка на предложените преводи.

ІІ етап – финал, до който ще бъдат допуснати 50-те най-добри „преводачи”. Той ще се проведе в София между 01.05 - 25.05.2011 година.

Линк към конкурса

1 Коментари

  1. интересна иницатива на оператора, със сигурност ще предложа на дъщеря си да се запише за участие.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

По-нова По-стара