Първото онлайн околосветско пътешествие


Според социологически проучвания над 80% от хората посочват обиколка на Планетата като първото нещо, което биха реализирали ако имат достатъчно средства и време. Изхождайки все пак от факта, че подобно пътуване в действителност е по възможностите на малцина, то ние от ОколоСвета.com ще се опитаме да го реализираме онлайн. За целта сме начертали маршрут, позволяващ на всички участници в проекта за 52 седмици да затворят кръга и така да реализират поне частично своята мечта.
Надяваме се да не звучи нескромно, но подобно "пътешествие" е новост не само за българското онлайн общество, а и по света въобще. Това ни дава основание да считаме, че то ще получи добър обществен отзвук и ще привлече много участници.

Виртуалното околосветско пътешествие стартира в 00:00 часа на 01.07.2010 г. и е достъпно на адрес Zaedno.OkoloSveta.com

Всеки от Вас може да се включи, като е необходимо единствено да се регистрира и да публикува разнообразна информация (пътеписи, статии, снимки, видео, любопитни факти и др.) за всяка държава през която преминава. Всяка публикация носи на автора си определен брой точки, посредством които той ще се съревновава с останалите пътешественици в сайта.

Системата осъществява класиране в реално време, използвайки като критерии натрупаният брой точки от всеки потребител и рейтинга на неговите материали.

В края на всеки месец най-активните потребители ще получават награди.

В края на пътуването, за най-издръжливите .... интересни изненади!

Независимо от целта, не забравяйте, че най-важното всъщност остава самото пътуване!

Надяваме се, че ще пробудим у Вас духът на любознателния пътешественик и чрез участието си в играта всички ние ще научим нови, непознати и интересни факти за различни точки от света. Не забравяйте и личното удовлетворение от факта, че сте обиколили света... макар и виртуално!

Краен срок - 1 юли 2011

Линк за участие

Post a Comment

По-нова По-стара